זהו מרשם יסודי לבצק פריך לעוגיות, עם המון גיוונים
תמיד טוב שיש בבית צנצנת עם כאלה דברים טעימים..מתאים לסיום ארוחה
לשעת התה, וסתם לנשנוש מתוק ופריך
תמיד טוב שיש בבית צנצנת עם כאלה דברים טעימים..מתאים לסיום ארוחה
לשעת התה, וסתם לנשנוש מתוק ופריך
..
מצרכים
שתיים ורבע כוסות קמח
חצי כוס סוכר
שני חלמונים - אני שמה ביצה שלמה
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגוררת
מאתיים גרם מרגרינה או חמאה
הכנה
מכניסים לקערה את כל המצרכים פרט למרגרינה
חותכים את המרגרינה לחתיכות, מפזרים בין המצרכים ומאחדים
על ידי לישה קצרה - לא כדאי להרבות בלישה
על ידי לישה קצרה - לא כדאי להרבות בלישה
מקררים את הבצק כ- שעה ומחממים בתנור לחום בינוני גבוה
יוצרים עיגולים מהבצק - אני מכינה פיסות של 20 גרם
ומעצבים לחצאי ירח או למטבעות ומסדרים על גבי תבנית מרופדת
בנייר אפיה. אופים 10 דקות עד שהן זהובות
בנייר אפיה. אופים 10 דקות עד שהן זהובות
גיוונים
אפשר להוסיף את הבצק אחד מן החומרים הבאים
חצי כוס פרג, או קוקוס, או שומשום או בוטנים קצוצים
או אגוזים קצוצים או רבע כוס אבקת קקאו
או אגוזים קצוצים או רבע כוס אבקת קקאו
מקור - עוגות לכל עת / נירה שויאר
תגובה 1:
אפשרי עם תחליף סוכר? כגון סוכרה דיאט?
הוסף רשומת תגובה