.
. אחת המנות הוותיקות ביותר בבית..כבר שנים שאני משחזרת שוב ושוב ואת האורז הזה..ולבנות אף פעם לא נמאס. אפשר לגוון עם היקרות על פי מה שיש בבית - העיקר לשמור
על צבעוניות ולא להרוס אותם על ידי בישול יתר
על צבעוניות ולא להרוס אותם על ידי בישול יתר
.
.
.מצרכים
שמן סויה או קנולה
שתי כוסות אורז לבן מבושל וקר
בצל קצוץ
כפית זינג'ביל
חצי פלפל ירוק חתוך לקוביות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
חצי פלפל צהוב חתוך לקוביות
גזר מקולף חתוך לקוביות
חצי כוס אפונה קפואה
חצי כוס תירס קפוא
שתי כפות רוטב סויה
ביצה טרופה
.הכנה
במחבת גדולה או וואק מטגנים את הבצל בשמן לחצי דקה
מוסיפים את הזינג'ביל, ואת שאר הירקות ומערבבים תוך כדי טיגון כ- 4 דקות
מוסיפים למחבת את האורז ומערבבים במרץ
יוצרים במרכז המחבת גומה, ושמים מעט שמן
שופכים את הביצה על השמן, ומטגנים אותה תוך עירבוב עד
שהיא מתחילה להתגבש לחביתה. בשלב זה מערבבים עם האורז
שהיא מתחילה להתגבש לחביתה. בשלב זה מערבבים עם האורז
שמים את הרוטב סויה, מערבבים שוב ומגישים
.
המקור אהרוני "הבישול הסיני", אבל עבר שינויים
5 תגובות:
מצויין מאד!!!
ממש כמו שקונים במסעדות סיניות!
הכנו כבר כמה פעמים וכל פעם יוצא יותר טוב מהפעם הקודמת!!
תודה על המתכון הנפלא!
לא צריך להוסיף מלח? פלפל?
אין צורך במלח כי יש סויה
באמת מתכון מצויין
אפשר לשנות ולהוסיף מרכיבים
אני הוספתי כרוב כרובית ופטריות ויצא מעדן שגם הילדים אהבו
יצא מצויין,
הכנו כבר פעמיים.
תודה רבה!
הוסף רשומת תגובה