~~ כדורי בשר ברוטב אדום ~~

כדורי בשר מוגשים על עלי בננה
.
.כדורי בשר עסיסיים, ברוטב טעים ואדום שנספג היטב באורז לבן הממ..אחד המועדפים על הילדים..וגם הגדולים אם יש בבית סרבני שום, אז קוצצים אותו במקום לפרוס

מצרכים לקציצות
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
תפוח אדמה מגורד סחוט
ביצה
מלח - פלפל
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה אדומה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
ארבע כפות שמן

רוטב
בצל גדול קצוץ
שש שיני שום פרוסות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
שלושת רבעי כוס מים
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
מלח - פלפל
כפית דבש או סוכר


הכנה
מערבבים את כל מצרכי הקציצות, לשים מספר דקות ושומרים במקרר
מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום לעוד שתי דקות
מוסיפים את הרסק, המים התבלינים ואת הדבש, מביאים לרתיחה
ומבשלים כ- 5 דקות
יוצרים כדורים מעיסת הבשר, ומכניסים לרוטב - בעודו מבעבע
אם המים אינם מכסים את הקציצות, מוסיפים עוד קצת מים רותחים
מבשלים כ- 40 דקות תוך ניענוע הסיר מדי פעם
מגישים ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה
.
מקור המתכון - שילוב של כמה מתכונים מכאן
sabine/pirge/baronm

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין היקרה,
גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה ופשוט התאהבתי! מתכונים לטעמי, חומרים (לרוב) מצויים ולא יקרים מדי והוראות ברורות. כל הכבוד! הכנתי את הקציצות המעולות - ק"ג שלם - והכל נאכל בשמחה...
שתהיה לך שנה טובה וברוכה,
שמחה.

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין
שישי שעבר הכנתי את כדורי בשר לפי המתכון שלך פה ויצא פשוט משובח
רך ועשיר בטעמים
ואני לא מהבשלניות הותיקות
תודה רבה
נעמה

אנונימי אמר/ה...

שלום, אתמול עשיתי את כדורי בשר וקיבלתי תגובות חיוביות ביותר.
מה שממליץ ממני, כדי לשדרג זה להוסיף לכמות חצי פיתה מגורדת ספוגה בחלב :-( סליחה יוצא קצת לא כשר אבל טעיייים