~~ עוף ברימונים, אגוזי מלך ותמרים ~~

Poulet aux grenades et noix - facon iranienne
עוף ברימונים..גם יפה וגם טעים


~~

מתכון מעולה מהמטבח הפרסי - כדאי לנצל את שפע הרימונים
שיש עכשיו, ולא לחכות לראש השנה

המנה כל כך פשוטה להכנה והטעם..מיוחד וחגיגילהגיש עם אורז לבן


מצרכיםארבע כרעיים מפורקים, נטולי עור ונקיים
שני בצלים גדולים פרוסים
שש שיני שום פרוסים

תבלינים:
כף פפריקה אדמה מתוקה,
חצי כפית קינמון,
כפית זרעי כוסברה
חצי כפית כמון
וחצי כפית כורכום
כוס אגוזים קצוצים גס
חצי כוס רימונים
חצי כוס תמרים מגולענים
חצי כוס רכז רימונים מהול בכוס מים
כפית סוכר

מלח - פלפל
לקישוט - עוד חצי כוס רימונים



הכנהמטגנים בשמן את הבצל, יחד עם העוף, השום ותבלינים
עד שהכל מקבל צבע עמוק
מוסיפים את האגוזים, שאר המצרכים ומערבבים טוב
מבשלים כ- 40 דקות
מפזרים גרגירי רימון בהגשה

~~

המתכון ניתן לי על ידי חנית...חנית המון תודה על ההענות והוא נמסר כךבנוסף, את רעיון התיבול ממתכון שהביאה איילת ליטוביץ
.
.
Poulet aux grenades et noix - facon iranienne
8 morceaux de poulets sans peau
2 gros oignons emince
6 ails emince
1 cas de paprika
1/2 cac de canelle
1 cac de graine de coriandre
1/2 cac de cumin
1/2 cac de curcumin
~
1 verre de noix
1/2 verre de grenades
1/2 verre de dates coupee en 4
1/2 verre de concentre de grenade melange a 1 verre d'eau
1 cac de sucre
sel et poivre
~decoration: 1/2 verre de grenade
.
preparationfaire frir les oignon ail avec le poulet et les epices jusque
belle coloration
rajouter les autres ingredients, bien melanger
et faire cuir 40 minutes
servir et decorer avec grenade

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרלין המנה נראית נפלא ונראה לי שגם טעמה משובח! כל הכבוד- אוהבת מאוד את הבישולים והאפיה שלך ולומדת ממך המון!

ריקי

אנונימי אמר/ה...

מרילין
ma cherie
j'ai plaisir
a me balader
dans ton blog......

bon anniversaire
ma puce
et tout le bonheur du monde
chant

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

מנה יפיפיה , אין מילים, ובתקריב עוד יותר
כל הכבוד
האמת, שקיבלתי מדודתי את ספר הרימונים לפני מס' שבועות, ספר שלא הייתי חושבת לקנות בעצמי, אולי בגלל שמרנות:רימונים זה למיץ טרי או לאכול ככה, עם קערית קטנה ליד..

בזכות שאלתך והאילתור המוצלח כל כך וטעים גילית לי את הספר. הצרוף של התמרים וסירופ הרימונים ייצרו צבע יפה מאוד
שבת נפלאה וחמימה
:-)