לפרוס ולהתענג
.
.לחם שחור כפרי בטעם של פעם, מועשר בשיבולת שועל וזרעים למיניהם
שמתפצפצים בפה - כל ביס הפתעה חדשה
שמתפצפצים בפה - כל ביס הפתעה חדשה
~
מכמות הבצק יוצאים שני כיכרות ריחניים..לפרוס ולהתענג
. מצרכים
חמש כוסות קמח לבן
ארבע כוסות קמח מלא
שני חופנים של שיבולת שועל
חופן של זרעים - חמניות, דלעת או מה שיש
חופן של זרעים - חמניות, דלעת או מה שיש
כף שטוחה של מלח
שלוש כפות שמרים יבשים
כף שטוחה של סוכר
ארבע כוסות מים חמימים
הכנה
בקערה גדולה מערבבים את שני הקמחים, הזרעים, השיבולת והמלח
מוסיפים את השמרים, הסוכר ואת המים החמימים ומתחילים לערבב
עד שמתקבלת עיסה הניתנת ללישה
עד שמתקבלת עיסה הניתנת ללישה
לשים את הבצק כ- 10 דקות, מורחים אותו במעט שמן בצדדיו
מכסים ומתפיחים במשך כשעה + , עד שמכפיל את נפחו
מכסים ומתפיחים במשך כשעה + , עד שמכפיל את נפחו
לשים שוב את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו 2 כיכרות
בוזקים מעל הכיכרות מעט קמח מלא וחורצים חריצים בעזרת סכין חדה
שמים את הכיכרות בתבנית ומתפיחים כשעה
בנתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד
בנתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד
אופים במשך כ- 50 דקות, עד שהלחם מקבל גוון שחום ונקישה
על תחתיתו משמיעה צליל חלול
על תחתיתו משמיעה צליל חלול
מתכון בהשראת מתכון שבספר לקראת חלה
2 תגובות:
ערב טוב מרילין..
ניכנסתי לבלוג שלך ..הוא מדהים
תבורכי יקירתי
חמסה ...חמסה...
שמרי על עצמך
לילה טוב
לינדוש
הי מרלין
הבלוג שלך נהדר, התמונות מדהימות, מגרות ומעוררות את יצר האפייה , לגבי הלחם הנראה פה בתמונה, שאלה קטנה
האם לאפות באותה טמפרטורה גבוהה שחיממנו את התנור או להוריד טמפרטורה בעת האפייה?
תודה רבה לך
אמשיך לבקרך פה באתר, ואמליץ לחברי/חברותי ובני משפחתי.
שים.
הוסף רשומת תגובה