~~ לזניה בשר וגמבה קלויה ~~

שכבות שכבות של עלים וביניהם רוטב טעים
.
.הלזניה עשירה בטעמים בזכות הגמבות הקלויות המצורפות לבשר מאפה חורפי שכולנו אוהבים , חם רך ועסיסי - להגיש על יד חסה רעננה 
~
כדאי מאוד לאפות את הלזניה מבעוד מועד, לקרר אותה ורק אז לחתוך גם כי עלי הלזניה יספגו טוב יותר את כל הטעמים וגם כי מלאכת הפריסה הרבה יותר קלה כשהמאפה קר
.
.מצרכים
עלי לזניה יבשים - נמכרים בקופסה ואינן מצריכות בישול מקדים


שמן זית
בצל קצוץ
עשר שיני שום קצוצות
חמש מאות גרם בשר טחון
שמונה גמבות, קלויות קלופות וחתוכות
כף אורגנו
כף ביזליקום יבש
כפית אבקת שום
כפית סוכר
שתי קופסאות קטנות של רסק עגבניות
קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
שתי כוסות מים
מלח - פלפל


הכנה
מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את הבשר טחון, את הגמבות ואת התבלינים ומטגנים
עד
שהבשר משנה את צבעו
מוסיפים את רסק העגבניות, את העגבניות המרוסקות ואת המים
מביאים לרתיחה, מכסים מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה
~~
בתבנית גדולה מלבנית מורחים שיכבה דקה של רוטב, ומעל מסדרים עלי לזניה
מעל העלים מסדרים שיכבה יפה של רוטב עם בשר וגמבות וחוזר חלילה
דואגים שהשיכבה האחרונה היא רוטב
סוגרים את התבנית בנייר כסף, אופים כ- 45 דקות, מצננים ומכניסים למקרר
כשהלזניה קרה, חותכים לריבועים ו
לפני ההגשה מחממים בתנור בלי כיסוי ומגישים

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מדהים

Yael אמר/ה...

מרלין יקרה,
יש אפשרות להחליף את הגמבה במוצר מוכן....כך שיהיה יותר קל להכין....
אין לי זמן להתעסק עם הגמבה,
יש לך מתכונים מדהימים!
ואתר שכייף להיות בו, תודה