~~~~~~~~~~ סלט מלפפונים ובצל לבן ~~~~~~~

סלט פריך ורענן
~~
~~
סלט מעולה, להגיש לצד תבשיל חורפי או כאחד מיני סלטים בשולחן שבת
הבנות אוהבות אותו בעיקר לצד גבינה לבנה, ביצה ולחמניה טריה
~~
בשיטה הצרפתית, אחרי שפורסים את המלפפונים זורים
עליהם מלח גס, ממתינים כחצי שעה, שוטפים ומניחים במסננת כרבע שעה
טיפול זה יוצר מלפפונים פריכים במיוחד
~~
~~
מצרכים
חמישה מלפפונים מקולפים ופרוסים דק
בצל לבן מקולף, חתוך לחצי ופרוס דק לחצאי טבעות
לימון שטוף
שתי כפות חומץ
שלוש כפות שמן חמניות
חצי כפית סוכר, כמו שהציעה ריקי
מלח
מעט כוסברה או פטרוזיליה או שמיר
~~
~~
הכנה
מערבבים את המלפפונים עם הבצלים בקערה
חותכים את הלימון לשני חצאים
סוחטים חצי לימון לתוך הקערה
פורסים את החצי השני לפרוסות דקות מאוד ומצרפים לקערה
מוסיפים את החומץ הסוכר ואת השמן
מתבלים במלח ומעט כוסברה ומגישים

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין אני מוסיפה קצת סוכר או ממתיק מלאכותי לסלט הזה. זה משדרד מאוד את הסלט (לדעתי).

ריקי משעת סיפור

אנונימי אמר/ה...

ריקי, אני הוסיף קצת סוכר פעם הבאה, כמו שרשמת, ואספר לך
(-:

תודה רבה!!

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין
אהבתי את תמונה היא ממש מוצלחת וכמובן את הסלט ניראה מעולה
והטיפ להמליח הוא ממש טוב גם אני עושה אותו

כייף לטייל באתר שלח הוא מיתעשר מיום ליום בלי עין רעה

בראבו מאשרי

שונט

Unknown אמר/ה...

צוצי..זה הסלט שאני מחסל ברגע אחד