~~ מחמצים ביום ~~

Variantes Expresse
.
 

מתכון השבוע / מרילין איילון
 מחמצים במיום אחד
בבית שלנו אוהבים חמוצים מכל הסוגים, הם מתלווים נפלא לכל ארוחה, מככבים בכלי גדול צד המנגל או בכלי קטן לצד הבוטנים והבירה הצוננת. התהליך פשוט מאוד, מסדרים בצנצנת את הירקות, יוצקים עליהם את התמיסה הרותחת עד לכיסוי ואחרי 24 שעות אפשר כבר ליהנות מהם.
אפשר להכין צנצנת עם ירק אחד או לשלב בין מספר ירקות על פי העונה ומצאי בבית.


להלן רשימת הירקות שאני אוהבת להחמיץ:
מלפפונים פרוסים לא מקולפים
כרוב חתוך לחתיכות בינוניות
לימון פרוס וחתוך
פלפלים מכל הצבעים חתוכים לגודל בינוני
פרחים קטנים של כרובית
גזר פרוס דק או חתוך למקלות
פרוסות שומר
צנון פרוס
אצבעות קולורבי
פלפל חריף שלם
מומלץ להוסיף לכל צנצנת אחד או יותר מהמרכיבים הבאים, לתוספת טעם: שיני שום שלמים, גבעולי סלרי או גבעולי שמיר.


מצרכים לתמיסה - מכפילים כמויות על פי גודל הצנצנת
3 כוסות מים
1 כוס חומץ
חצי כוס סוכר
3 כפיות מלח

הכנת
מכניסים את המצרכים לסיר, מביאים לרתיחה, יוצקים על הירקות שבצנצנת עד לכיסוי, מצננים ושומרים במקרר. ניתן להגיש אחרי 24 שעות.





Variantes expresses
mettre dans un bocal selon votre choix
des fenouilles
des kolerabis coupe en fritte
des carottes coupee fine
des piments doux de toutes les couleur en morceau
du citron en tranches grosses
du choux blanc couper en gros cube
des concombres en tranche- non epluche
des radis en tranche
des tranche fines de celeri
rajouter a cela: ails, piment piquant (fac) et aneth
.
ebouillanter et verser dans le
bocal (doubler les proportions selon la grandeur du bocal)
3 verres (250c) d'eau
1 verre de vinaigre
1/2 verre de sucre
3 cac de sel
.
voila c'est pres en 24 heures



3 תגובות:

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

איזה טעים ! - יש משלוחים ? אוהבתתת :-)

Chana Leib אמר/ה...

הכנתי והיה לנו טעים מאד. טיפה מתוק, ,אבל טעים טעים. הכנתי עם לפת, צנוניות, מלפפונים, גזר, סלרי ושמיר.

אסאלה אמר/ה...

שלום מרלין,
האתר שלך ממש נפלא, כבר אימצתי ממנו כמה מתכונים ויש עוד רשימה ארוכה של מתכונים לנסות. בכל פעם שאני עושה מתכון מהבלוג שלך אני זוכה בהמון פרגון ומחמאות מבעלי ומכל מי שסועד איתנו.
הכנתי את החמוצים האלה ויצאו טעימים להפליא. אני אעשה עוד צנצנת בשבוע הבא :)