kouba - koubot
העיקרון פשוט למדי, מכינים תבשיל או מרק, לתוכו מוסיפים, כדורי בצק ממולאים בבשר וממשיכים לבשל עוד 40 דקות עכשיו מכאן ועד לביצוע..האפשרויות הן אין סופיות ממש
רק אציג כמה וריאציות שאוכלים אצלנו. תחילה כיצד אני מכינה את הקציצות ולאחר מכן אספר על כמה מן התבשילים האפשריים.
המכנה המשותף של כולם - הבצק הממולא בבשר
אני לא מאמינה שזו היד שלי..אשכרה יד של פועל ביניין
מעטפת הבצק
שלוש מאות גרם סולת
חצי כפית מלח
כוס עד כוס ורבע מים. אם מכינים קובה סלק אפשר לשים ממי בישול הסלק מצומצמים במקום מים.
שלוש מאות גרם סולת
חצי כפית מלח
כוס עד כוס ורבע מים. אם מכינים קובה סלק אפשר לשים ממי בישול הסלק מצומצמים במקום מים.
מערבבים הכל בקערה ונותנים לבלילה לנוח
אחרי כעשר דקות היא נהפכת לעיסה די גמישה
יוצרים מהעיסה עיגולים עיגולים בגדול אגוז מלך בערך, מרטיבים מדי פעם את הידיים, זה מקל מאוד
אחרי כעשר דקות היא נהפכת לעיסה די גמישה
יוצרים מהעיסה עיגולים עיגולים בגדול אגוז מלך בערך, מרטיבים מדי פעם את הידיים, זה מקל מאוד
תערובת הבשר
250 גרם בשר טחון
בצל מגורד וסחוט
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ וסחוט
מלח / פלפל שחור / בהרט
שמים את כל המרכיבים בקערה, לשים כמה דקות ונותנים לנוח
הכנת הקציצות
מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור בצק ביד ומשטיחים אותו
לוקחים קצת מתערובת הבשר ומניחים במרכז הבצק ו סוגרים לכדור אטום
מסיימים כך את כל הקציצות וזורקים אותם לתבשיל
מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים כדור בצק ביד ומשטיחים אותו
לוקחים קצת מתערובת הבשר ומניחים במרכז הבצק ו סוגרים לכדור אטום
מסיימים כך את כל הקציצות וזורקים אותם לתבשיל
ועכשיו לתבשילים
תבשיל דלעת עם צימוקים - קובה בקרע אחמר
מתוך מטעמי עירק של פסקל פרץ-רובין
מתוך מטעמי עירק של פסקל פרץ-רובין
מצרכים
שלוש כפות שמן
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות
שלוש עגבניות בשלות מגורדות גס
חצי כוס מיץ לימון
שתי כפות סוכר
חצי כוס צימוקים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
שתי כפות רסק עגבניות
שש כוסות מים
חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות
שלוש עגבניות בשלות מגורדות גס
חצי כוס מיץ לימון
שתי כפות סוכר
חצי כוס צימוקים
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
שתי כפות רסק עגבניות
שש כוסות מים
הכנה
מכניסים לסיר את כל המצרכים ומבשלים כ-חצי שעה, מכניסים את הקובות לעוד שעה.
תבשיל סלק חומץ מתוק - קובה שונדר
מתוך מטעמי עירק של פסקל פרץ-רובין
מתוך מטעמי עירק של פסקל פרץ-רובין
אני חייבת לצלם תמונה אחרת
מצרכים
חצי קילו סלק- חותכים לקוביות או פורסים דק
כף סוכר
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
חצי כפית פפריקה חריפה
שש- שבע כוסות מים
חצי קילו סלק- חותכים לקוביות או פורסים דק
כף סוכר
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית בהרט
חצי כפית פפריקה חריפה
שש- שבע כוסות מים
תוספת חשובה (מרילין) נענע טרייה או נענע יבשה
הכנה
שמים את כל המצרכים בסיר רחב ומבשלים
על אש בינונית כחצי שעה
מוסיפים לתבשיל את הקציצות המולאות ומבשלים
עוד כ- 40 דקות
שמים את כל המצרכים בסיר רחב ומבשלים
על אש בינונית כחצי שעה
מוסיפים לתבשיל את הקציצות המולאות ומבשלים
עוד כ- 40 דקות
תבשיל צהוב עם גרירי חומוס וסלרי
בהשראת מתכון של יפנית מפורום מתכונים.נט
בהשראת מתכון של יפנית מפורום מתכונים.נט
מצרכים
בצל גדול
ארבע גבועלי סלרי - את הגבעולים לקצוץ, ואת
העלים להשאיר שלם
עגבניה מקולפת קצוצה
קישוא פרוס
שתי כוסות חומוס מבשול
'כף חוייג -
מלח ופלפל שחור
שש כוסות מים
בצל גדול
ארבע גבועלי סלרי - את הגבעולים לקצוץ, ואת
העלים להשאיר שלם
עגבניה מקולפת קצוצה
קישוא פרוס
שתי כוסות חומוס מבשול
'כף חוייג -
מלח ופלפל שחור
שש כוסות מים
הכנה
מטגנים את הבצל בשמן יחד עם גבעולי הסלרי
מוסיפים את העגבניה, את החומוס והתבלינים
ומבשלים בסיר סגור רבע שעה
מוסיפים את המים ומבשלים עד שהחומוס מתרכך
מוסיפים את הקישואים ואת עלי הסלרי ומבשלים עוד רבע שעה
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ- 40 דקות
מטגנים את הבצל בשמן יחד עם גבעולי הסלרי
מוסיפים את העגבניה, את החומוס והתבלינים
ומבשלים בסיר סגור רבע שעה
מוסיפים את המים ומבשלים עד שהחומוס מתרכך
מוסיפים את הקישואים ואת עלי הסלרי ומבשלים עוד רבע שעה
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כ- 40 דקות
תבשיל קישואים ושעועית לבנה
את זה אני המצאתי היום והוא נזלל בשקיקה רבה
מצרכים
בצל קצוץ
גזר פרוס
שני גבועלי סלרי קצוצים
שני קישואים פרוסים
שני כוסות שעועית מושרת
פפריקה מתוקה / כורכום / כמון / בהרט / מלח
שש כוסות מים
בצל קצוץ
גזר פרוס
שני גבועלי סלרי קצוצים
שני קישואים פרוסים
שני כוסות שעועית מושרת
פפריקה מתוקה / כורכום / כמון / בהרט / מלח
שש כוסות מים
הכנה
מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי
מוסיפים את השעועית את המים ואת התבלינים ומבשלים כשעה
מוסיפים את הקישוא הפרוס ואת הקציצות ומבשלים עוד כ- 40 דקות
מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי
מוסיפים את השעועית את המים ואת התבלינים ומבשלים כשעה
מוסיפים את הקישוא הפרוס ואת הקציצות ומבשלים עוד כ- 40 דקות
6 תגובות:
יופי של בלוג, יופי של קובות
ותודה על הקישור למטה
היי מרילין
רציתי להודות לך שבזכות תמונותייך ועוד עצות[כמו שאת יודעת מהפורום שלנו]היצליחו לי הקובות בפעם הראשונה
ממש מאלן תודה
תבורכי מאשרי
שונט
Merci Chantal, tout le plaisir est pour moi
היי מרילין, אני מכורה לאתר שלך פשוט תענוג.
רציתי לשאול, כשאת כותבת כוס זה בכל המתכונים מדידה של כוס חד פעמית?
ושאלה שניה כמה קובות יוצאות בערך מהכמות שבמתכון?
יישר כוח... עינב
שלום מרילין,
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך. מצא חן בעיני שאת דתיה כמוני וזה נעים למצוא בלוג אוכל של מישהי דתיה ואמא.
כל מה שניסיתי מהבלוג שלך יצא נהדר: כדורי גבינה, סלט תירס וגמבה, שעועית תפו"א וחזה עוף, חזה עוף ברוטב מתוק - תודה רבה על המתכונים הנהדרים! תתחדשי על העיצוב החדש - מהמם!
שלום מרילין עשיתי את הקובה שלך עם המרק דלעת ויצא פשוט נהדר על הפעם הראשונה - קיבלתי תגובות נפלאות מבעלי שבא מבית עירקי תודה עכשיו אני רצה לקנות את הספר
הוסף רשומת תגובה