את המתכון והרעיון מצאתי באתר של חביבה בשבוע שעבר
וכבר הספקתי להכין שתי נאגלות
פעם עם עגבניות ירוקות ופעם עם עגבניות שרי אדומות ומוצקות
טעים, יפה ומגוון את היצע של החמוצים
וכבר הספקתי להכין שתי נאגלות
פעם עם עגבניות ירוקות ופעם עם עגבניות שרי אדומות ומוצקות
טעים, יפה ומגוון את היצע של החמוצים
אני נוהגת להחמיץ מלפפונים באותה צורה, השינוי כאן הוא
שמרתיחים את התמיסה לפני שמכניסים לצנצנת
שמרתיחים את התמיסה לפני שמכניסים לצנצנת
מצרכים
עגבניות אדומות או ירוקות או שרי קשות ומוצקות
כפית מלח גס על כל כוס מים
ראשי שום
גבעולי שמיר
גבעולי סלרי
פלפל חריף - אני לא שמהתוספות שלי: עלי דפנה / פלפל אנגלי
עגבניות אדומות או ירוקות או שרי קשות ומוצקות
כפית מלח גס על כל כוס מים
ראשי שום
גבעולי שמיר
גבעולי סלרי
פלפל חריף - אני לא שמהתוספות שלי: עלי דפנה / פלפל אנגלי
הכנה
שוטפים את העגבניות ועם סכין חורצים צורת איקס בראש כל אחת מהן
מניחים אותן בצנצנת ומוסיפים את השום, העשבי תיבול והפלפל חריף
מודדים כוסות מים וכפיות מלח בהתאם ומרתיחים בסיר
מצננים מעט ושופכים מעל העגבניות
מוסיפים כף חומץ וסוגרים את הצנצנת
מעמידים את הצנצנות במקום מואר למספר ימים ומנערים אותן מדי יום
כאשר הן מוכנות - שומרים במקרר
מניחים אותן בצנצנת ומוסיפים את השום, העשבי תיבול והפלפל חריף
מודדים כוסות מים וכפיות מלח בהתאם ומרתיחים בסיר
מצננים מעט ושופכים מעל העגבניות
מוסיפים כף חומץ וסוגרים את הצנצנת
מעמידים את הצנצנות במקום מואר למספר ימים ומנערים אותן מדי יום
כאשר הן מוכנות - שומרים במקרר
~
מרילין איילון
תגובה 1:
אחת מאהבותיי הגדולות.. זה עגבניות מוחמצות !!. אחי הגדול הוא מומחה החמוצים במשפחה, ולאחר תשאלתי אותו שוב.. כמה מלח וכמה מים.. ניגשתי למלאכה. הפאשלה מתועדת אצלי בבלוג.שכחתי לחרוץ את העגבניות.. לאחר שמילאתי את הצינצנת בעגבניות קטנטנות, נותר מקום ,אז שמתי כמה גדולות שאותן חרצתי ..כמובן שרק הן היו עשויות.איזה כייף לכם עם צינצנת כזו
:-)
הוסף רשומת תגובה