~~~~~~~~~~~~~ריבת אתרוגים~~~~~~~~~~~



יש לי סיפור ארוך עם ריבות אתרוגים
המסע התחיל שנה שעברה כשהעץ שבגינה הניב כמות ענקית של אתרוגים
דווקא בחודש ינואר
ואני, בגאוותי על היבול המאוחר לא וויתרי עד הפרי האחרון
אך כל מתכון שניסיתי לא עזר - לא הצלחתי להתפתר מהמרירות
לא מרירות נורמלית וכיפית של אתרוג, אלא מרירות בלתי אכילה

זה העץ אמרו לי - ניחה


לפני שבועיים בעלי הגיע הביתה עם ארגז מלא באתרוגים יפייפים
ואני כבר ידעתי- הגיע זמן האתרוג
אך הפעם
התוצאה הייתה ריבה טעימה ויפה - אם כי עדיין עם
מרירות מסויימת


מקור המתכון שרי אנסקי




מצרכים
שני קילו אתרוגים מקולפים
שני קילו סוכר
מיץ מלימון גדול




הכנה
חותכים / פורסים את האתרוגים ומגלענים
מכניסים לסיר יחד עם הסוכר ומיץ הלימון ומשאירים לכל הלילה
למחרת מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס לגמרי
מגבירים את האש ומבשלים עד שחתיכות האתרוג נהיות שקופות

בודקים סמיכות לפי מבחן הצלחת, מקררים ומעבירים לצנצנת
~~
מרילין איילון

אין תגובות: