~~ נתח בשר בתנור על תפו"א עסיסיים ~~

את המנה הזה מכינים בשני שלבים עיקריים - תחילה בישול ולאחר מכן אופים אותו בתנור
כדי להבטיח שהבשר לא ישרף במהלך האפיה הארוכה וכדי לצרף תוספת עסיסית
מרפדים את התבנית בפרוסות עבות של תפוחי אדמה
ואז הן סופגות את כל מיצי הבשר ונהפכות למעדן של ממש
.עשיתי את המתכון פעמיים במהלך סוכות, פעם בערב חג סוכות עם תפוחי אדמה
ובפעם השניה בערב שבת של חג הסוכות עם פיטריות טריות שלמות במקום
שתי הגירסאות היו מעולות
אפשר להשתמש לצורך המתכון בנתחים רבים, אבל הכי אוהבת שריר מספר 8 או כתף מספר 6, וגם 5 אם יש.
.

שלב ראשון
מניחים את הנתח/ הנתחים בסיר גדול
מוסיפים לסיר 2 בצלים חתוכים לרבעים, חופן עלי דפנה וחופן פלפל אנגלי
ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי הבשר ויותר ומבשלים שעה וחצי
מקררים את הנתח - עד כאן ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר


להלן הנתח אחרי קירור של לילה במקרר

.
.

שלב שני
בקערה גדולה שמים את הבשר שהתקרר
ומוסיפים לקערה צרור כוסברה קצוץ, צרור פטרוזיליה קצוץ
כף מרק בטעם עוף 2 כפות פפריקה אדומה 6 שיני שום חתוכים לרבעים
פלפל שחור גרוס וחצי כוס שמן סויה
עושים מסאג' לבשר טוב טוב מכל הכיוונים
.
.
שלב שלישי
:לוקחים תבנית אפיה עמוקה - אני אפיתי בחד- פעמית ואז העברתי לפיירקס להגשה נקייה יותר
מרפדים אותה בפרוסות עבות של תפוחי אדמה או פיטריות
מניחים עליהם את הבשר יחד עם כל הרוטב / עשבים
אוטמים את התבנית בנייר כסף, אופים שעה על 200 מעלות
ועוד שעתיים על 180

פותחים את הנייר כסף ומתעלפים
.

מקור: כבוד הרב קורדובה

17 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין שלום!

קודם כל תודה רבה על הבלוג, הוא שימושי ומקסים!

שאלה- אף פעם לא התעסקתי עם בשר "אמיתי" ואני נורא רוצה לפנק את בעלי.
אפשר הסברים למתחילים כמוני :)?
איזה נתח צריך לבקש מהקצב?
ואיזה כמות בערך מתאימה למתכון?
תודה רבה מראש!

מרילין איילון אמר/ה...

את יכולה לעשות את המכתון הזה עם נתח שנקרא שריר מספר 8, או כתף שנקרא 6

זה מתכון מאוד סלחני, הוא תמיד מצליח.

תבקשי ממנו קילו וחצי, וזה צריך להספיק ל- 6 אנשים

בהצלחה, מרילין

אנונימי אמר/ה...

מרילין שלום
קודם כל תודה הבלוג שלך מקסים
ניסיתי לעשות את המתכון הזה אבל לדעתי הצלי קצת התייבש
זה לא יותר מידי זמן בישול שעה וחצי בשלב הראשון??
תודה
שרה

אנונימי אמר/ה...

אני לא מבין מה עושים בבצל והרוטב שבסיר ? ומה לא מוסיפים מלח פלפל .?

אנונימי אמר/ה...

סוף הדרך...בעלי התענג ואכל כמעט את הכל והתחנן שאני יכין שוב לשבת ....

אנונימי אמר/ה...

רוצה להכין עם בשר עגל חלב, את חושבת שכדאי לוותר על השלב הראשון של בישול הבשר?

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין,
עשיתי את הצלי, אבל כשהוא יצא מהתנור הוא היה די יבש ותפוחי האדמה היו יבשים מדי.
האם לא צריך להוסיף נוזלים בנוסף לחצי כוס שמן והתבלינים בתנור?

יוכי אמר/ה...

יצא לי מצויין. בגלל התגובות הקודמות שהיו הוספתי את השינויים הבאים:
הכנסתי את הנתח עם התפוחי אדמה לתנור בתוך שקית קוקי.
לשקית הכנסתי גם 2 מצקות של הנוזלים מהסיר.
סגרתי את השקית, חוררתי קצת ומעל שמתי את הנייר כסף.
יצא רך וטעים.
תהיי בריאה מרלין!

מרילין איילון אמר/ה...

שקית קוקי זה רעיון!
כל הכבוד!

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

רציתי לדעת בבקשה האם ניתן במקום לאפות בתנור להכניס את הכל לסיר ולאטום אותו ולהניח בערב שבת על הפלטה עד לבוקר?

מרילין איילון אמר/ה...

אולי, לא ניסיתי. בהצלחה!

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין אני ילדה ואני רוצה לעשות לאבי הפתעה איך אני מכינה נתח של בשר 5 בתנור אבל בלי יין ועלי דפנה וכל האלה אני רוצה מצרכים שיש לנו בבית ואני לא רוצה לייבש אותם ואני ישתמש בשקית קוקי

מרילין איילון אמר/ה...

שלום האם זה עדיין אקטואלי? משר מספר 5, לא הייתי עושה בשקית קוקי. זה נתח שאני אוהבת אותו או מבשול או צלוי בתנורר. כמובן שאפשר בלי יין ובלי דפנה.

אנונימי אמר/ה...

הי מרלין,

אני רוצה להכין את הצלי אך בתמונה הוא נראה בצבע צהוב, אין צורך בכורכום?

אנונימי אמר/ה...

מרילין, התמונה בהחלט ממחישה שזה יוצא טעים.

מהמתכון מובן שהבישול הראשון נעשה לנתח בשר שלם.
ומה קורה בתנור? עדיין אופים נתח שלם או שקודם פורסים לפרוסות?

תודה

מרילין איילון אמר/ה...

הצהוב, זה בגלל איכות התמונה ותפוחי האדמה שמקרינים על הכל.

גם בתנור זה נאפה שלם. פורסים על הושלחן או במטבח.

בהצלהח!

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

עשיתי את זה אם מספר 4 יצא מעדן חלומי הבשר היה נראה כאילו הוא יבש אבל הוא נחתך ונלעס כמו חמאה והתפו"א מעדן