~~ כנפיים ברוטב צ'ילי ודבש ~~


טוב, זה מסוג המאכלים שלבנות שלי לא נמאס אף פעם. וכמה שאני אכין, זה אף פעם לא מספיק פעם הייתי מכינה את הכנפיים בתנור, אבל גיליתי שבבישול זה הרבה יותר טעים, הטעם ממש
נספג בכנפיים והן יוצאות עסיסיות, מבריקות ולא מיובשות
קלי קלות. מתאים מאוד במזנון בשרי
או בסעודות חגיגיות כמו משתה פורים. נאכל כמו גרעינים




מצרכים
קילו כנפיים נקיות מאוד, בלי השפיץ, חתוכות לשני חלקים
רבע כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק מוכן בצנצנת
רבע כוס דבש - אפשר לגוון ולשים רבע כוס תרכיז תפוזים..מאוד טעים
רבע כוס סויה
חצי כפית עד כפית ז'ינג'ביל יבש טחון
חצי כפית אבקת שום
רבע כוס מיץ תפוזים או ענבים

הכנה
לוקחים מחבט עם שוליים ושמים את כל המרכיביםבהתחלה זה ניראה שחסרים נוזלים, אבל אחרי כמה דקות הכנפיים מפרישות
אחרי מעט זמן זה ניראה כאילו שיש יותר מדי נוזלים
מבשלים תוך כדי עירבוב המוווון זמן עד שכל הנוזלים מתאדים
ובעצם מה שישאר בסיר זה הכנפיים וסירופ מאוד מרוכז
מערבבים בלי סוף וכך על הכנפיים נדבק ציפוי דביק ומבריק
וזהו - יאמי

6 תגובות:

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

ואוו, זה נראה מצויין. אני אכין את זה בטוח,אבל שאלה :למה כוונתך - רוטב צ'ילי? האם לרוטב המוכן בצינצנת ? תודה ושבת שלום
:-)
גם כל השאר נראים מעדנים

מרילין איילון אמר/ה...

חנית, כן כן, מדובר ברוטב צילי מתוק חריף שמוכרים בצנצנת
בכל סופר

אני מייד מוסיפה למתכון כדי שיהיה ברור לכולם

תודה, מקווה שתהני, מילין

סיון אמר/ה...

ואהו, הכנתי אתמול יצא מצויין!

אנונימי אמר/ה...

טעים מאוד, הכנתי כבר כמה פעמים.

הבישול הוא של 45 דקות בערך.

אפשר להוסיף מיץ מנגו טרי במקום ההצעות האחרות המוצעות.
אפשר להוסיף גם סילאן.

אנונימי אמר/ה...

אפשר עם שוקיים /ירכיים ? וכמה זמן בישול לערך ? תודה

מרילין איילון אמר/ה...

אנילא בטוחה שזה ייתן אותו אפקט. בכל אופן הייתי גם מוסיפה עוד נוזלים (מיץ תפוזים) וגם מעריכה את הזמן. כמה? צריך לבדוק על המקום.