יום חמישי הוא יום מיוחד בשבילנו
מעבר לזה שזה תחילתו של סוף השבוע - השבת המיוחלת, עבורינו הוא גם מסמל את האיחוד המשפחתי שלנו. רק אנחנו, הילדים וההורים
למעשה, הארוחה של חמישי בערב היא הארוחה היחידה במהלך כל השבוע
שבא אנחנו מתיישבים לאכול ביחד, בנחת וברוגע
לארוחה זו יש מוטיב קבוע כבר הרבה זמן והיא כוללת לבנה תוצרת בית עם שמן זית שאני מכינה ביום רביעי בערב, מגש ירקות בתנור להלן מגש האנטיפסטיפיתות טריות מהתנור
וזיתים מטובלים או מחמצים למיניהם
החצילים
פורסים לפרוסות, מפזרים קצת מלח גס ונותנים לנוח כשעה
מנקים את המלח גס ומטגנים במחבת, עם קצת שמן זית וקצת שמן חמניות
שומרים על נייר סופג
הכרובית
מפרידים לפרחים ומטגנים כמו בחצילים
הבטטות
מקלפים, פורסים לטבעות או אצבעות על פי בחירה ושמים בקערה
לקערה מוסיפים קצת שמן זית, קצת מלח גס, קצת גבעולי רוזמרין ומערבבים טוב
מסדרים בשיכבה אחידה בתנור ואופים עד שמתחיל להתרכך ולהשתזף
התאנים
מנקים, פורסים לחצי, מפזרים קצת סוכר חום וקצת בלסמי ואופים 8 דקות תחת הגריל
אם הם מספיק מוצקים, אפשר גם להקפיץ במחבת עם הסוכר והבלסמי
הקישואים
מנקים, פורסים לאצבעות או טבעות ומקפיצים במחבת עם מעט מאוד שמן
כשהם מתחילים לקבל צבע מוסיפים חצי כפית פסטו וממשיכים להקפיץ דקה
הגמבות
קולים אותן על אש גלויה, שומרים בשקית ניילון אטומה עד שמתקרר ואז מקלפים
וחותכים לחתיכות על פי בחירה, ומערבבים עם קצת שמן זית ושום כתוש ומלח
את המיץ שניגר מהגמבות שומרים
הפיטריות
מקפיצים 2 דקות במחבת עם מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ועלי פטרוזיליה קצוצים
הרוטב
בקערה קטנה מערבבים 3 כפות שמן זית
עם 2 כפות חומץ בלסמי, כף דבש ואת המיץ של הגמבות
הרכבת המנה
מסדרים את הירקות בצורה נאה בצלחת / מגש
מסדרים כדורי לבנה במרכז
מקשטים בעלי בזיליקום, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה, זיתים, עגבניות מיובשות
מזליפים מעט רוטב על המנה
מגישים עם פיתות חמות וחליטת נענע
~~
מרילין איילון
תגובה 1:
שלום גם אני מכינה אנטיפסטי כל יום שישי לארוחת ערב אבל לא מטגנת בכלל ..
מכינה בתבנית: קישואים חתוכנים לאורך , בטטות , כרובית, חציל ,פלפל בכמה צבעים, עגבניות שרי מכמה צבעים חתוכות לחצי, דלעת, דלורית.. מסדרת שורות שורות בתבנית גדולה , מפזרת מלח גס, פלפל שחור, מעט רוזמרין, טימין , שמן זית .. ממיסה תיבולית אחת של בצל ואחת של עוף בכוס מים חמים שופכת מעל כל הירקות קוצצת בצל מעל, ומוסיפה שיני שום.מכסה בנייר כסף מכניסה לתנור בערך שעה לאחר מכן מיסרה את הנייר כסף ומזהיבה את הירקות עד לחריכה קלה.. טעים ומוצלח! בתאבון
הוסף רשומת תגובה