~~ שושנת תפוחים במאפה אישי ~~


עוגת תפוחים אישית שבראשי מוגשת ליד קפה ריחני בבוקר יום
חג. ניחוחות תפוחים חמאה וקינמון מעלים בי זיכרונות מתוקים של משפחה
ואהבה. הפעם,
לתוספת חגיגיות גלגלתי וארזתי את הזכירונות במעטפת בצק
שמרים וכך התקבל מאפה במראה אלגנטי וטעם נפלא
~
יהי רצון שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה

~



איך זה עובד? מכינים בצק שמרים ושומרים אותו במקרר עד למחרת, כך הרבה יותר קל להתעסק איתו. חותכים תפוחים לפרוסות דקות ומרככים אותן על ידי תבילה במים עם סוכר ולימון. על יד כך יהיה קל לגלג אותן ויישמר הצבע היפה שלהן. יוצרים מהבצק המקורר רצועות מלבניות ומסדרים עליהן את המילוי: חמאה, סוכר קינמון ותפוחים. מגלגלים לשבלול הדוק ומסדרים בתבניות מאפינס. התבניות עוזרות למאפה לשמור על צורתו היפה במהלך ההתפחה והאפיה. בסוף האפיה המאפה מוברש בסירופ לתוספת לחות וזיגוג נאה. הערה: אפשר להכין באותה צורה אתה מאפה עם בצק עלים או עם בצק פריך


מצרכים לבצק, כ- 20 מאפים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כפית גדושה גרד של לימון
מים או חלב - 200 מ"ל
ביצה
רבע כוס שמן או חמישים גרם חמאה רכה

מצרכים למילוי
חמש כוסות מים
חמש כפות סוכר
מיץ מלימון
כ- 10 תפוחים
~
חמישים גרם חמאה או מרגרינה רכה
סוכר חום
קינמון

הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, השמרים המלח הסוכר  וגרד הלימון
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ- 10 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן ושומרים במקרר ללילה שלם
למחרת ממשיכים

הכנת התפוחים
מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומיץ הלימון
חותכים את התפוחים לחצאי פרוסות דקות
עדיף לא לקלף את התפוחים בשביל המראה - לשיקולכם
טובלים את התפוחים במים הרותחים לשתי דקות, מסננים ומייבשים

הרכבת המאפה
מקמחים משטח עבודה ומוציאים מהמקרר חצי מהבצק
מרדדים אותו לעלה דק ויוצרים רצועות בערך בגודל של  4*35 סנטימטרים
מברישים את הרצועות במעט חמאה מפזרים מעט סוכר וקינמון
מסדרים את התפוחים על גבי הרצועה כשפרוסה אחת מכסה מעט את הקודמת
ראה איור

מגלגלים בצורה מהודקת את הרצועה יחד עם התפוחים
ומניחים את המאפה בתבנית מאפינס משומנת. אני השתמשתי בסיליקון
מוציאים את החלק השני של הבצק וממשיכים באותה צורה
נותנים למאפים לתפוח כשעה וחצי
אם החלק המרכזי של המאפה התרומם מעט, לוחצים עליו כדי שיחזור לגובה הרצוי
מכניסים את המאפים לתנור מחומם מראש על 180 ואופים עד להזהבה
ביציאה מברישים בסירופ: כוס מים מורתח עם כוס סוכר
כדי לשמח עיראקי אפשר להגיש עם מעט סילאן מעל



pate
un demis kilo de farine + 1 cas de levure + 1 cac de sel + 1/2 verre de sucre + 1 epluchur de citron + 1 oeuf + 200 ml d'o ou lait + 50 ml d'huile ou gr de beurre
petrir, graisser et laisser reposer une nuit au frigidaire
~
les pommes - grossomodo 10
couper en fine demis lune et tremper dans l'ebulition de 5 verres d'o + 5 cas de sucre + jus d'un citron  pour 2 minutes, puis passoir et essuyoir.
~
faconage
faire des lamelles de pate fine (4*35) sur plan farine , badigoner de beurre, sucre et canelle, poser les pommes comme sur le dessin, rouler et poser dans moule a muffins pour garder la forme
faire monter 1 heure et demis et enfourner a 180 jusque jolie coloration
a la sortie badigeaoner de sirop fait avec 1 verre d'o et 1 verre de sucre


~~~
חנה מ"איתאקה / ארצות הברית" שלחה לי את השושנים שלה
 ( Ithaca/usa)
 
 
והנה שושנים של

 

16 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מקסים. כל מה שאת מכינה מקסים אבל זה מקסים במיוחד. התעלית על עצמך.
אורני.

שרית-ב אמר/ה...

100מם !

לתפארת שולחן החג ! וגם לימי חול תענוג !

מאוד מרשים , אהבתי מאוד !!!


תודה רבה יקירה , שאפו !

שבוע טוב ,
שרית-ב

מישי אמר/ה...

מהמם מהמם מהמם!! אהבתי!
אין כמוך...

אנונימי אמר/ה...

בס"ד

מרילין!
פשוט מקסים ביופיו, ביצירתיות, וב...אומץ לנסות.
כל הכבוד ותודה על השיתוף.
מאחלת לך ולבני משפחתך
שנה טובה ומאושרת כתיבה וחתימה טובה.

אנונימי אמר/ה...

מרילין מאשרי ואוווו!!!
כמה יפה כמה אסטטי וביכלל רעיון משגע♥
תודה נשמה יקרה וחג מתוק ובמידה ושנה נהדרת..לכל בני הבית בע"ה..!!!
אוהבת
שונטל

אנונימי אמר/ה...

איזה יופי ! אושר צרוף.
שפוט לתת ביס בתמונה.
ינוסה בקרוב לקראת החג

נעה

אנונימי אמר/ה...

מקסים מדהים אין מילים. אני פתחתי וסגרתי עשר פעמים רק כדי להסתכל שוב . לא מצליחה להבין איך מגיעים ממלבן לשבלול.

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה, וגם טוב לדיאטה! יישר כוח.

הילה אמר/ה...

מרילין
אני לא הבנתי איך בדיוק באם את מגלגלת לרולדה ואז חותכת איך התפוחים מבצבצים מהאפיה יפייפה החוצה?
כי בחיתוך הם לא אמורים להשאר שלמים
לציין רק שיש לי המון נסיון באפיה
לראיה בלוג שלא מתוחזק כבר שנה

נועה אמר/ה...

מרילין, אשת חיל!
המתכון המופלא הזה הכיר לי את הבלוג הנהר שלך, את עושה דברים מקסימים
וממש עשיו הוצאנו מהתנור את שושנות תפוחי העץ הראשונות שלנו, ובהחלט לא האחרונות
זה יצא יפיפה וטעים!
ישר כוח

סיגל אמר/ה...

לשמח עיראקי-לשים סילאן ? :)
ולי יש אורח תימני- שאשים סחוג מעל ?
הבאת לי רעיון להכין על אותו עיקרון מבצק מלאווח מאפה מלוח - ובתוכו מלית גבינות/פטריות ?
אולי שיהיה מתוק- עם ממרח שוקולד ואגוזים..?
מה את אומרת?

אנונימי אמר/ה...

ניתן להקפיא? וכן כל עוגת תפוחים או פאי, זה נשמר היטב בקרור??

מיכל אמר/ה...

האם נראה לך שהעוגה תצא יפה גם אם נסדר בתבנית עגולה או טבעתית. את כל השושנים במקום בתבניות אישיות או שזה יהרוס את היופי?

מרילין איילון אמר/ה...

ניראה לי שיצא מוצלח מאוד!

יעקב אמר/ה...

בוקר טוב,
רוצה להכין עם בצק עלים,
למרוח בחמאה?
או רק סוכר וקינמון כדי שייצא קראנצ'י
מה דעתך?

Unknown אמר/ה...

היי,
רציתי לשאול האם המים לבצק צריכים להיות חמים? מאחר והבצק נכנס למקרר לכל הלילה.

תודה רבה