~~ לחמניות זיתים - עם זיתים ~~

בחמנית אלה לזיתים בתפקיד כפול: הן מעשירות את הבצק וגם מעטרות אותו
הלחמניות רכות וטעימות מאוד ומתאימות לאירוח. אפשר מכמות זו להכין 2 חלות בינוניות עגולות במקום 12
לחמניות. חשוב להתמש בזיתים טעימים..אני אוהבת את המצומקים המרוקאים



מצרכים ל- 12 לחמניות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
שתי כפות סוכר
ביצה
כוס מים בנפח 240 מ"ל
רבע כוס שמן
חצי כוס זיתים שחורים קצוצים
לעיתור
ביצה טרופה
קצח
שומשום
זרעי חמניות
זיתים שחורים חצויים

הכנת הבצק
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את שאר המצרכים פרט לזיתים לשים 10 דקות ומכסים
נותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה וחצי (עדיף לילה במקרר)
יפותחים את הבצק מפזרים את הזיתים הקצוצים וסוגרים לכדור ולשים דקה
מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים לשים כל חלק לכדור ומניחים על משטח מקומח
~
הכנת הלחמניות
לוקחים כדור, משטיחים אותו לצורת דיסק על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ומברישים אותו בביצה טרופה. במרכז הדיסק שמים מעט קצח, מפזרים מסביב שומשום, מסביב חצאי זיתים ומקשטים סביב בזרעי חמניות. חורצים קווים בסכין חדה או גלגלת פיצה מהמרכז כלפי חוץ עד הסוף סביב סביב
נותנים לכל הלחמניות לטפוח עד להפלת הנפח ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 עד שהם זהובות

2 תגובות:

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

וואי, וואי, וואי ....
שתהיי לי בריאה, זה נראה מושלם !!!
תודה על המתכון , יקירה.
אריאלה

אנונימי אמר/ה...

מרילין יקרה
אתר מושקע ביותר
מתכונים משובחים ומוצלחים.
יישר כח