~~ בוואריה פסיפלורה ~~

Bavarois aux fruits de la passions



אז אחרי שסיפרתי לכם על בוואריה תותים והבוואירה מנגו, הנה הפסיפלורה הגיעה
אני לא אחזור ואספר כמה שהמרקם רך ונהדר והמוס עשיר בטעם נפלא
(-:

מצרכים לבסיס
ארבע חלבונים
ארבע חלמונים טרופים
חצי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה

מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה
מוסיפים לקצף את החלמונים ואת הקמח ומערבבים בעדינות
יוצקים לשתי תבניות בינוניות חד פעמיות מרופדות נייר אפיה
אופים עד שמזהיב ומצננים

מצרכים לקרם
ארבע מאות גרם פסילורה מסוננת עם כף זרעים
מאה גרם סוכר + רבע כוס מים
שש עשרה גרם ג'לטין + חצי כוס מים
שתי קופסאות (500 מ"ל סך הכל) שמנת מתוקה מוקצפת
אפשר גם ריץ' ואז להוריד 20 גר מהסוכר

 
שמים את הג'לטין במים, מערבבים ממתינים כ- 10 דקות
מכניסים לסיר את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מכבים
מערבבים את מי הסוכר עם הפסיפלורה
מחממים בבן מרי את הג'לטין תוך ערבוב עד שהיא שוקפה ונוזלית
יוצקים תוך ערבוב את הג'לטין בתערובת הפסיפלורה
מקררים כ- חצי שעה עד שהתערובת קרה לגמרי
מערבבים את הקצפת בקיפוליות בתערבת הפסיפלורה ויוצקים חצי מהקרם לתוך אחת התבנית
מסדרים את הטורט השני מעל הקרם ויוצקים את היתר מעל
מקפיאים ששעתיים


מצרכים לציפוי
מאתיים גרם מיץ פסיפלורה עם מעט זרעים
רבע כוס מים + 4 כפות סוכר
שש גרם ג'לטין + רבע כוס מים

שמים בכלי קטן את הג'לטין עם המים מערבבים ושומרים בצד כחצי שעה
מחממים בסיר את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס
מערבבים את הפסיפלורה עם מי הסוכר
מחממים בבן מרי את הג'לטין עד שהוא נמס שקוף ונוזלי
מערבבים את הג'לטין עם הפסיפלורה
יוצקים על העוגה הקפואה, מיישרים מהר ומקפיאים

וכאן עשיתי שילובית: הקרם עשוי קרם מנגו והציפוי פסיפלורה
הוכן במנות אישיות קטנטנות





7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אוי ואבוי. אני אעמיד פנים שלא ראיתי את זה.
אורני.

אנונימי אמר/ה...

נראה מדהים וטעים

אריאלה פיקסלר אלון אמר/ה...

איזו עבודה מרהיבה !
יבורכו ידיך , יקירתי.

fairy_mi אמר/ה...

וואי וואי וואי- זו עוגת קונדיטוריה אמיתית!
הישר מהויטרינה הפריזאית
נראה מדהיםםםםם!
שאפו ושאפו

אנונימי אמר/ה...

מרילין שלום
אני רוצה להכין את היצירה המדהימה שלך
כמה זה 400 גרם פסיפלורה מסוננת בכוסות

תודה
AYA 21

Rachel Rosenman אמר/ה...

שאלה: איך מכינים במנות אישיות כמו אלה? יש כלים מיוחדים? ברינגים?

מרילין איילון אמר/ה...

למנות אישיות השתמשתי בנרות נשמה שפתחתי.