~~ קדירת בצלים ממולאים בשר, בישול ארוך וריח גן עדן ~~

מעניין איך לפעמים אני נרתעת מלהכין מאכלים מסויימים כי אחד השלבים ניראה לי מסובך. כך חשבתי לגבי שלב הפרדת הגלדים של הבצלים. נשמע לי מאיים. פוטנציאל לבלגן. אז זהוא, שזה לא..זה כל כך קל ופשוט. ימקלפים את הקליפה, חורצים לאורך (עומק) עד המרכז ומכניסים למיקרו. אחרי כמה דקות שם, הגלדים נפרדים מאליהם כמו ספר פתוח. מחכים טיפה שזה ייתקרר ואפשר כבר למלא. הם מספיק גמישים כדי להתגלגל וללפף את המילוי
~

 הקדירה הזו קצת מתוקה, בזכות השזיפים והבצלים וקצת חמוצה בזכות הרכז רימונים. "חמוד חילו" כמו שאומר בעלי שזה בעצם משפחה של מאכלים שהם מתוקים (חילו) וחמוצים (חמוד).

אבל הכל במידה! מעבר
לזה יש  כאן דבר נפלא שקורא: הקידרה הזו מתבשלת המווון זמן. ממש המוווון. במתכון רשמתי חמש שעות
אבל יצא לי לבשל אותה גם 7 ו- 8 שעות, ואפילו להשאיר אותה על הפלאטה כל הלילה כדי להתענג עליה בשבת בבוקר, על תקן חמין. הבישול האיטי של הבצלים הממולאים הופכת את המילוי לנמס בפה והבצלים עצמם  מקבלים מעטפת בצבע עמוק ומעט מקורמלים. כמה שזה טעים.י




הכנת הבצלים
מקלפים כ- 6 בצלים גדולים
חותכים / זורקים מעט משני הקצבות
חותכים בהם חריץ לכל האורך, עד המרכז (הלב)י
מכניסים למיקרוגל לכ-5 דקות בלי כיסוי בודקים אם הגלדים נפרדים. אם לא, מחממים שוב למספר דקות ובודקים
מפרדים את שכבות הבצל
לוקחים שיכבה אחת של בצל, ממלאים אותה בתערובת הבשר וסוגרים בליפוף
הבצל מקבל צורה של כדור ראגבי
את שכבות הבצל הפינמיות הקטנות מדי למילוי פורסים ושומרים לקדירה




מילוי - מערבבים הכל ונותנים לנוח כחצי שעה
חצי קילו בשר טחון
חמש שיני שום קצוצות
בצל מגורד
צרור פטרוזיליה קצוץ
רבע כוס פירורי לחם

כף שטוחה רסק עגבניות
שתי כפות שמן
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית כמון
מלח, פלפל שחור
~

הקדירה
שמן
בצלים פרוסים מתוכן הבצלים שרכיכנו במיקרו
שתי עגבניות מגורדות
כף רסק עגבניות
שתי כפות רכז רימונים
חצי כפית כורכום
חצי כפית זינזביל
כפית פפיקה מתוקה
כפית קינמון
מלח פלפל
חופן שזיפים מיובשים מושרים בשתי כוסות מים לכ-שעה



הכנה
מטגנים / מזהיבים את הבצלים הפרוסים
מסדרים מעל את הבצלים הממולאים
מסדרים בין לבין את השזיפים המושרים
בקערה מערבבים את שאר המצרכים יחד עם מי ההשריה של השזיפים
שופכים על הבצלים ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש קטנה, בכיסוי חלקי כ- 5 שעות (או יותר) או מעבירים לתנור עם מכסה
מדי פעם, מנערים את הסיר מצד לצד כדי לבדוק שיש מספיק נוזלים
בעיקרון לא צריכה להיות מצוקה של מים כי הבצלים מפרישים המון
אופציה: לסדר בקדירה חצאים של ראשי שום מקולפים רק מהשיכבה הראשונית . אפשר לפזר חצאי אגוזי מלך בזמן ההגשה

15 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אוי, עכשיו הרגת אותי.
אורני.

אנונימי אמר/ה...

את אלוהית!!!

טליה

שרית-ב אמר/ה...

מנה 100ממת ביופיה ובטוחה שגם בטעמיה העשירים , והניחוחות מגיעים עד אלי ........

התמונות הורסות !

תודה ,

שרית-ב

Pontch אמר/ה...

משגע
איזה יופי של קדירה
איזה יופי של ממולאים
איזה תמונות שגורמות לחשק.

אהבתי ביותר
שאפו ענק לך!!!

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקירה
מדהים ונפלא, גם אני מכינה ויוצא נהדר
התוספת אצלי היא הוספת אגוזים לתוך תערובת הבשר
בהערכה, פנינה

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקירה
מדהים ונפלא, גם אני מכינה ויוצא נהדר
התוספת אצלי היא הוספת אגוזים לתוך תערובת הבשר
בהערכה, פנינה

אנונימי אמר/ה...

מרלין יקירה
מדהים ונפלא, גם אני מכינה ויוצא נהדר
התוספת אצלי היא הוספת אגוזים לתוך תערובת הבשר
בהערכה, פנינה

אנונימי אמר/ה...

היי מתוקה שלי..מה שלומך הבוקר?מקווה לטובה
התמונות מהממות הבצלים ניראים כמו יהלומים זוהרים[לפני] חחחה
האמת שהכנתי פעם ראשונה לפני כמה חודשים וזה פשוט מעדן!!!ושלך ניראה ביכלל מוצלח♥
תודה מאשרי ונדבר בע"ה
שונטי

זביש אמר/ה...

נראה מדהים,
בצל ממולא יכול להיות סיפור וסרט שלם בשביל להכין, איכשהו אצלך בבלוג זה נראה ממש פשוט וקל.
תודה רבה.

אנונימי אמר/ה...

מרילין היקרה!
הכנתי את הקדרת הבצלים לסעודת שבת האחרונה. תוך כדי בישול התמוגגנו מהריח ואח"כ הטעם היה אלוהי. האורחים וגם אנחנו התעלפנו.

תודה על המתכון המדהים הזה (כמו רבים וטובים אחרים)
מחכה ומצפה לעוד
K.

אנונימי אמר/ה...

מרלין היקרה זה ניראה משהו ואני בטוחה שכך גם הטעם
-שולה-

מיכל אקרמן אמר/ה...

אפשר להכין מראש ולהקפיא?

Irit M אמר/ה...

מרלין יקרה,
נקרא ונראה נהדר. ברור שאנסה.
רק רציתי לשאול כמה ממולאים בערך יוצאים בערך מ-6 בצלים?
כלומר, כמה להערכתך ממולאים מכל בצל? בערך... כמובן.
תודה מראש
אירית

מרילין איילון אמר/ה...

מכל בצל גדול בערך 5, בהצלחה!

חנה אמר/ה...

נראה מושלם!!! יש צורך בבישול כזה ארוך? אפשר בישול קצר יותר וזה יהיה מוכן?