~~ חלה לערב שמחת תורה ~~


עיצוב החלה פשוט למדי: מרדדים למלבן מורחים את הצדדים במעט מרגרינה (אני שמתי גם סוכר קינמון) ומגלגלים כלפי פנים. אופים בלי להבריש בביצה כדי ליצור ניגוד חזק יותר בין הלבן של החלה לבין השחור של הקישוט. אחרי האפיה מקשטים ומחזירים לתנור למספר דקות
~
כל בצק חלה שאתם רגילים אליו יעשה את העבודה. אני אישית עובדת לפי המתכון הזה




קישוט
 בקערה קטנה ממיסים כ- 2 כפות קקאו במעט מים חמים, רק כדי שיתגבש. מוסיפים קצת חלמון של ביצה ומערבבים למרקם משחתי. מציירים בעזרת מכחול




גירסה נוספת, יפיפיה שלח לי גיל - אהבתי את השימוש בשומשום השחור!


השימוש בקקאו לקוח מהאתר

על אותו עקרון הכנתי לחמניות אישיות  שיוגשו בסלסלה מרכזית

ולחם עגול גדול -  התמונה נלקחה לפני הייבוש והאפיה השניה



6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מדהים !!

אנונימי אמר/ה...

איפה המתכון??

שרית-ב אמר/ה...

מקורי ויפהפה !

מפאר ברמות את שולחן החג !

אהבתי !

שרית-ב

אנונימי אמר/ה...

מקסים! את כשרונית כל כך!
האם יש דרך לא להשתמש בחלמון? אני לא אוהבת לשלב ביצים לא מבושלות באוכל...

אנונימי אמר/ה...

מקסים! את כשרונית כל כך!
האם יש דרך לא להשתמש בחלמון? אני לא אוהבת לשלב ביצים לא מבושלות באוכל...

מרילין איילון אמר/ה...

זה נכנס לתנור אחר כך, לא צריכ הלהיות בעיה.