~~ חזה בקר ממולא פטריות ומרווה ~~

Poitrine de veau farci aux champignons et a la sauge


השבוע הציעו לי לקבל נתח בשר חזה של חברת "אדום אדום" בהשגחת הרב מחפוד, לטעימה והתרשמות. החידוש? הבשר טרי באריזה וואקום. ההצעה באה לי בדיוק ביום שלישי כשאני מכינה רשימת קניות, עניתי שכן, מחקתי מתוך הרשימה את מה שהתכוונתי לקנות וחיפשתי מתכון מתאים לחזה בקר שהוא נתח שמעולם לא הכנתי. במקביל לחיפושים האינטרנטים שלי נזכרתי במתכון שראיתי מזמן מזמן בספר "אורחת לשבת" של אביגיל מייזליק, חזה ממולא פטריות, ששמתי עליו "עין" ומעולם לא ניסיתי. חיפשתי את הספר, קראתי שוב את המתכון וראיתי שהיה רשום שאני אמורה ליצור לו "כיס" ולמלא.
OK
כשהנתח הגיע ביום רביעי אחר הצהוריים, לא ראיתי שם שום דבר שדומה לכיס, ולא ראיתי איך אני אמורה לעשות ממנו כיס כי הנתח היה די שטוח (עושה רושם שהם פתחו אותו), אבל עדיין נורא רציתי לעשות אותו ממולא. מן עקשנות כזו.
בסופו של דבר התקבלה אחת ממנות הבשר הטעימות שטעמתי לאחרונה והחשש שלי מבשר "יבש" ו/או "סיבי" נעלם אחרי הטעימה הראשונה שלי ושל שאר המסובין. הבשר רך ועסיסי והטעם פשוט נפלא!





מתכון במקור של אביגיל מייזליק אצלי עם מספר שינויים

מצרכים למשרה
נתח (בערך קילו) חזה בקר (מספר 3) אני השתמשתי בנתח טרי בוואקום של אדום אדום
2 כוסות יין אדום יבש
1 בצל פרוס
2 עלי דפנה
1 כפית גרירי פלפל אנגלי
~
למלית
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים
1 קופסה של שימורי פטריות
חופן עלי מרווה קצוצים
מלח, פלפל שחור ופפריקה אדומה

הכנה
מערבבים את היין הבצל עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומשרים בו את הבשר לילה שלם או עד 24 שעות, מסובבים את הבשר מדי פעם.
מטגנים את הבצל של המלית, מוספים את הפטריות את המרווה והתיבול ומקררים
מוציאים את הנתח מהמשרה, ממלאים אותו במלית וסוגרים
שמים את הנתח הממולא בתבנית אפיה, יוצקים את המשרה סביב (עם הבצלים), מכסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בין 3- 4 שעות, עד שהבשר רך. מרטיבים את הבשר מדי פעם.
נותנים לנתח להתקרר מעט לפני שפורסים.





 

Mariner la viande dans vin laurier poivre englais et oignons eminces
Farcir avec oignons frit et champignons (j'ai rajouter aussi de la sauge a gogo).
mettre au plat, bien fermer, enfourner pour 3- 4 heures.


8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היי שמי עדי ומאד נהנית מהמתכון הזה. האם לדעתך אפשר גם עם חזה עוף??
והאם החזה בקר הזה של אדום אדום יקר?? תודה חג שמח.עדי.

CooknBake אמר/ה...

מהמם!
זה אחד הדברים שאין לי אומץ להכין (כל הבשרים הממולאים למינהם, כולל חזה עוף) אבל עשית לי חשק.
בכלל, אני חושבת שלאדום אדום יש יופי של מוצרים.

תודה יקירתי ♥♥♥

מרילין איילון אמר/ה...

שלום עדי

אפשר חזה עוף, אבל בשיטה לגמרי שונה, הרי שאין להם זמני בישול זהים בכלל.
לגבי המחיר, אני לא יודעת, א-ב-ל אני יכולה להעיד שהנתח ממש טוב. ומספיק היה לי "נפילה" עם בשר לא לעיס בערב חג. לא נעים.

אנונימי אמר/ה...

צהרים טובים
באמת עושה רושם נפלא ונראה לי שאמץ אותו לחג אגב איזה עלים אחרים אפשר במקום מרוה ? האם אפשר רוזמרין?(פשוט יש לי בהשג יד בקלות יותר)
חג שמח

מרילין איילון אמר/ה...

כל עשב אחר יעשה את העבודה, תימין רוזמרין וגם אחר, בהצלחה

ammallia אמר/ה...

נראה מאד מושקע

הגדלת חזה אמר/ה...

וואו!
זה ללא ספק נראה אתגר לא פחות מאשר טעים...
אני אישית לא יודעת אם הייתי מצליחה להתמודד עם כזה גודל של בשר, אבל התוצאה הסופית נראית טעימה!!!
אני מבטיחה לנסות בארוחה המשפחתית הבאה...

אנונימי אמר/ה...

שלום המתכון נראה לי מאוד טעים והחלטתי להכין אותו לראש השנה. קניתי אצל קצב נתח חזה בקר במשקל שניים וחצי קילו והוא הכין לי כיס למילוי. מה השינויים במתכון שעלי לעשות בגלל גודל הנתח, שינויים בחומרים ובזמן הכנה? והאם בגלל גודל הנתח כדאי לסגור קודם את הבשר על האש ו/או לקשור אותו? תודה רותי