~~ קוסקוס מלכותי עם טנזיה דלעת, שזיפים שקדים ורימונים ~~

צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל

תוספת חגיגית שתתאים לכל: לעוף בתנור, לצלי ברוטב וגם לנתחי בשר.
יש כאן קוסקוס ותבשיל פירות יבשים פשוט מעדן. אני בחרתי להגיש אותם יחד, אבל תוכלו להפריד. קוסקוס לחוד, אם תרצו (תכף תקראו על פטנט איך להכין קוסקוס אמיתי), וטנזיה לחוד. את הטנזיה אפשר להגיש לצד אורז אם רוצים, ואפשר גם למלא בה עופות, הכנתי כאלה מספר פעמים, זה מעולה.

תיהנו!

קוסקוס
אפשר להכין את הקוסקוס פי שרשום בגב האריזות המוכנות, אבל אפשר גם אחרת, אם רוצים לקבל קוסקוס אמיתי ממש, על בסיס השקיות האלה. את ההנחיות רשמתי כפי שאמא שלי מכינה לנו, היא מכינה כמות גדולה, מחלקת לשקיות ומקפיאה. כיוון שאנחנו אכלנים גדולים של קוסקוס זה מאוד נוח לי שזה גם מהיר, וגם מקורי, כמו של פעם.

2 שקיות קוסקוס להכנה מהירה
100 גרם שקדים פרוסים מטוגנים במעט שמן
קינמון טחון

כיצד מכינים קוסקוס אמיתי, מופרד ותפוח משקיות קוסקוס מוכנות, כך לימדה אותי אמא.

מכניסים לקערה בינונית 2 שקיות של קוסקוס בינוני (700 גרם ביחד), מזליפים עליו 2 כפות שמן ומלח ומערבבים אותו בעזרת מזלג עד שכל הקוסקוס מצופה היטב בשמן ומלח.
יוצקים על
  הקוסקוס מים רותחים בכמות שתכסה את הקוסקוס ב 2 ס"מ מעליו ומכסים את הקערה בעזרת צלחת או מכסה של סיר למשך 15 דקות.

מפרידים את גרגירי הקוסקוס בעזרת מזלג, מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים למשך 15 דקות, בלי כיסוי. מוציאים את הקערה מהמיקרוגל, יוצקים עליה 1/4 כוס מים קרים, נותנים למים להיספג דקה ופותחים את הקוסקוס (מפוררים) בעזרת מזלג. מכניסים שוב את הקערה למיקרוגל למשך 5 דקות, יוצקים על הקוסקוס עוד 1/4 כוס מים קרים, נותנים להם להיספג ומפוררים את הקוסקוס במזלג, מכניסים אותו למיקרוגל לעוד 5 דקות ומפוררים אותו שוב. כעת הוא מוכן, טעמו ומרקמו זהה לחלוטין לזה של קוסקוס אמיתי המוכן מסולת מאודה בקוּסְקוּסִייִֶה.


להגשה חגיגית עורמים את הקוסקוס לגובה (יוצרים הר), מקשטים אותו בפסי קינמון ומפזרים עליו שקדים פרוסים ומטוגנים במעט
שמן.
את הטנזיה מסדרים סביב סביב

טנזיה דלעת, שזיפים שקדים ורימונים
3 כפות שמן זית
3 בצלים פרוסים לחצאי טבעות
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (1 ס"מ)
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
1 כוס רימונים
מלח ופלפל שחור
1 כפית קינמון
4 כפות דבש
1/2 כוס יין אדום יבש
100 גרם שקדים שלמים קלופים
מכניסים את הבצל, הדלעת והשמן זית לסיר רחב ומטגנים על אש בינונית עד שהבצל זהוב וקוביות הדלעת מתחילות להתרכך, בערך 15 דקות.  מוסיפים לסיר את השזיפים, הקינמון המלח והפלפל  ומאדים 5  דקות. מוסיפים את היין, הרימונים והדבש, מכסים את הסיר, מבשלים על אש קטנה 30 דקות ומכבים.
מטגנים את השקדים במעט שמן עד שהם מזהיבים, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
אפשר להגיש את הטנזיה מסביב לקערת הקוסקוס או בנפרד, בקערה יפה.

אין תגובות: