~~ פורל משפחתי בסגנון פרובנסל, עם זיתים ועגבניות שרי ~~


צילום: נגה גרינברג, סגנון: ענת לבל


אפשר למצאו פורלים מאוד גדולים, הם נקראים משפחתיים ומתאימים ל- 2 3 אנשים, אבל גם עם פורלים בגודל בינוני יצא לכם מנה מעולה. הדג קליל, מתובל היטב, רענן, מלא צבעים, ומאוד קל להכנה, ממש 5 דקות והופ לתנור.  אני ממליצה מאוד, נסו ולא תתאכזבו




1 פורל משפחתי או 4 בינוניים

500 גרם עגבניות שרי
1/2 כוס זיתים שחורים מהסוג הפיקאנטי
1/2 כוס זיתים ירוקים מבוקעים
1 פלפל אדום חתוך לרבעים
1 פלפל ירוק חתוך לרבעים
3 עלי דפנה
1/2 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קציצה
1 כף שום כתוש
1 כף תימין
מלח ופלפל שחוק

 מדליקים את התנור ל- 180 מעלות.
מניחים את הדג על תבנית אפיה ומסדרים סביבו את העגבניות, הזיתים, הפלפלים ועלי הדפה.
מכניסים לקערה קטנה את שאר המצרכים ומערבבים אותם היטב לרוטב אחיד
יוצקים מהרוטב על הדג ועל הירקות שמסביב ואופים 25 דקות, מדי פעם מרטיבים את הדג עם הרוטב שבתבנית.


אין תגובות: