~~ פאי שוקולד קוקוס בננה, על בצק סיגאר ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל


הפאי בא כבן זוג לסיגרים שפרסמתי בתחילת השבוע, וגם בו מתקיים השילוב המוצלח: עלי הסיגר יוצרים בסיס פריך ומהיר הכנה שעליהן נחות שכבות של קרם קוקוס, בננות וקרם שוקולד מפנק. לפני ההגשה מסדרים פרוסות של בננות, קצת קוקוס וגרודת לימון שמחדדים את הטעמים והנה מתקבל קינוח מושלם .

מגישים קר.

שימו לב, הפאי נשמר היטב במקרר עד 3 ימים, והבצק שומר על פריכותו. כמו כן אפשר להקפיא.
3 תבניות פאי בקוטר 15 או 10 תבניות פאי בקוטר 6 ס"מ
מלית קוקוס
3 ביצים
150
 גרם סוכר
50
 גרם קמח
200
 מ"ל חלב קוקוס
 50 גרם קוקוס

מלית בננות
2 בננות רכות
1 כף סוכר חום
מיץ מחצי לימון

מלית שוקולד
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)


בנוסף:
 חבילת דפי סיגר מופשרת
 

קוקוס לימון לזריה
3 כפות קוקוס
גרודה מלימון שלם
1 שקית סוכר וניל

לקישוט: 1 בננה פרוסה

מכינים את הקוקוס לזריה: מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד.

 מכינים את המלית קוקוס:  מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד

מכינים את המלית שוקולד: מכניסים לסיר קטן את השמנת, מביאים לרתיחה ומכבים. מוסיפים לסיר את השוקולד ומערבבים עד להמסה. שומרים בצד.

מכינים מלית בננה: מועכים  גס את הבננות, מוסיפים להן את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים. שומרים בצד.

מכינים את הפאי ואופים: מחממים תנור ל180 מעלות.

אם מכינים פאים גדולים (15 ס"מ) מחשבים 3 שכבות בצק סיגר לכל פאי, ואם מכינים בתבניות קטנות מספיק 2 שכבות. לתבניות קטנות גוזרים את הבצק לכותר קצת יותר גדול מהתבנית (שיכסה גם את השוליים).
משמנים את התבניות בשמן, שמים את העלים מוברשים במעט שמן אחד על השני.

יוצקים את מלית הקוקוס על העלים ואופים כ- 10 דקות או עד שקצוות העלים זהובים והמלית יציבה. אם הבצק משחים מהר מדי אפשר להניח אליו נייר כסף.
מוציאים את התבניות מהתנור בלי לכבות אותו, מחלקים בין התבניות מעט ממלית הבננות, שיכבה דקה של מלית שוקולד ואופים עוד 5 דקות. מכבים, מוציאים את המאפים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מקשטים בפרוסות בננה ובקוקוס לימון.



אין תגובות: