~~ חצאי דלורית ממולאים בקינואה מנגולד וגרגירי רימון ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל

אני מאוד אוהבת את המרקם של הדלורית האפויה, את הטעם האגוזי שלה וגם, איך לא, היופי שלה כשהיא מוגשת על השולחן חצוייה. הכנתי לה גם תבשיל קינואה מנגולד שתוכלו להגיש חם או קר, בשני המקרים הם מאוד מתחברים בטעמים. מגישים לשולחן עם כף גדולה וכל אחד לוקח לעצמו מעט מבשר הדלורית ומעט מהקינואה.

נפלא כתוספת לשולחן השבת, תיהנו!



   
דרך אגב, המנה מצויינת גם בטמפרטורת החדר
מצרכים (4 מנות)
2 דלוריות
2 כפות שמן זית
מחל ופלפל שחור
1 כוס קינואה
10 עלי מונגולד (ללא הקצה הקשה של הגבעול)
3 בצלים ירוקים
1/2 כוס עלי נענע
1 פלפל ירוק מתוק חצוי, ללא זרעים
1 כוס גרגירי רימון (שמתם לב שיש המון רימונים בשווקים??)
מכינים את הדלורית: מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
חוצים את הדלוריות  לשניים, לאורך, ומסירים את הזרעים.
מברישים את הלדורית בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל שחור ואופים ללא כיסוי כ- 30 דקות או עד שבשר הלדורית רך. שומרים בצד.
מכינים את הירקות: קוצצים את עלי המנגולד, הבצלים הירוקים, הנענע והפלפל הירוק ושומרים בצד.
מכינים את הקינואה: מכניסים מים ומעט מלח לסיר בינוני ומביאים אותם לרתיחה.  מכניסים את הקינואה ומבשלים אותה כ- 10 דקות או עד שהיא מוכנה (טועמים אחרי 8 דקות). מסננים אותה, משמנים אותה מעט, מעבירים אותה לקערה גדולה ומוסיפים לקערה את הירקות הקצוצים. מערבבים היטב, ממלאים את הדלוריות, מקשטים ברימונים ומגישים.

תגובה 1:

בת שבע אמר/ה...

מרילין שלום, אני תמיד נהנית להכנס לבלוג שלך ולהתבשם ממאכלים שנראים נפלא... אני שואלת איך את מצליחה לשמור על דיאטה ובריאות עם כלכך הרבה אוכל נפלא ומגרה?