~~ לכבוד ראש השנה: עוגיות דבש ותבלינים ~~

את המתכון כולו לקחתי מעידית חייט "עוגיות דבש וקינמון", רק שבמקום קינמון הוספתי קצת ציפורן, קצת זיזביל וטיפה הל. אז גם שיניתי את השם בהתאם.
העוגיות פריכות ומאוד טעימות, טעם הדבש יחד עם החמאתיות של הבצק פשוט מושלם. אני משערת שגם בגירסה פרווה זה יצא טעים מאוד, וזאת בזכות תיגבור התבלינים.
 
קבלו כמעט העתק הדבק של העוגיות של עידית חייט, ואפילו בצילום השתעשעתי להיצמד למקור.
 
מרילין איילון

מרכיבים (כ-120 עוגיות)

 

  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית זיזנביל יבש
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה


  1. שמים שני שלישים מכוס הסוכר ואת החמאה בקערת המערבל. מערבלים במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי למדי.
  2. מפרידים את הביצה. את החלבון שומרים בכלי סגור במקרר (הוא ישמש להברשת העוגיות לפני האפייה).
  3. מוסיפים לקערת המערבל את החלמון, הדבש ותמצית הווניל ומערבלים כדקה. מנמיכים את מהירות המערבל לבינונית ומוסיפים את הקמח, הציפורן, ההל והזיזנביל והמלח. מערבלים כ-2 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדפנות הקערה.
  4. מסירים את הקערה מהמערבל, אוספים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר כשעתיים (או ללילה).
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה, ומשמנים מעט את הניירות.
  6. מחלקים את הבצק לשניים. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה בעובי 3 מ"מ.
  7. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת חותכנים או בכל צורה אחרת )למשל עיגולים, עם כוס) ומניחים בתבנית.
  8. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים עוגיות. מכינים כך עוגיות מכל כמות הבצק.
  9. שמים בקערה קטנה את שארית הסוכר ואת אבקת הקינמון ומערבבים. מוציאים את החלבון מהמקרר וטורפים אותו במזלג. מברישים את העוגיות במעט חלבון וזורים עליהן מתערובת הסוכר.
  10. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  11. לאחר שהעוגיות הצטננו מעט, מעבירים אותן לרשת ומניחים להן להצטנן לגמרי.
  12. מאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר, 5-4 ימים.

 
משעשע לא?

סודות ההצלחה של העוגיות


  • כדי לשמור על פריכותן יש להקפיד להבריש אותן לפני האפייה במעט מאוד מהחלבון - כמות רבה ממנו תרטיב את העוגיות ותגרע מפריכותן.
  • יש להקפיד על אפיית העוגיות עד שיזהיבו, לא פחות ולא יותר – זמן אפייה קצר מדי יניב עוגיות שאינן פריכות מספיק ושטעם הדבש אינו מודגש בהן, ואילו אפיית יתר תגרום לעוגיות להישרף ולאבד את טעמן הטבעי
 
מרילין איילון
 

אין תגובות: