~~ עוגת תפוחים אגסים ואגוזים גם קל גם פרווה גם כשר לפסח וגם סופר טעים ~~

 
 
 
 
 
הנה עוגה בחושה קלה להכנה ופשוט נהדרת. היא מבוססת על מתכון של בן עמי ברתיני שביט שפורסם כאן והיא משלבת תפוחים, אגסים ואגוזים. נהדרת להתכבד בה ליד קפה או תה, מעולה לאירוח, נשמרת טוב במקפיא. זו שנה רביעית ברציפות שאני מכינה אותה, וגם השנה זו אין ספק שאכין אותה שוב בע"ה.
 
כדאי לשמור את המתכון

חומרים ל 3 תבניות "אינגליש קייק": 
3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
3 אגסים קלופים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  1 כפית קינמון
1/2 כפית ז'ינזביל טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית הל טחון

3 כפות מיץ לימון

1/2 1 כוסות קמח תפו"א
1/2 1 כוסות קמח מצה 
2 שקיות  אבקת אפייה 
1/3 1 כוסות סוכר
קורט מלח
קליפה מגורדת מלימון  
1 כוס אגוזי מלח קצוצים
1 כוס שמן 
4 ביצים 
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף  תמצית וניל 


לציפוי: 
2 שקיות סוכר וניל וכוס אגוזי מלח קצוצים גס

מכניסים לקערה בינונית את תפוחי העץ, האגסים, התבלינים ומיץ הלימון, מערבבים ושומרים.
בקערה גדולה מכניסים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפיה, הסוכר, המלח, קליפת הלימון והאגוזים ומערבבים. מצרפים את השמן, הביצים, המיץ ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים את הירות יחד עם המיץ שלהם והתבלינים, מערבבים ויוצקים ל- 3 תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. זורים מעל סוכר וניל ואגוזים קצוצים וופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כ- 45 דקות עד עד שהעוגות זהובות ויציבות למגע.




תגובה 1:

מימי אמר/ה...

העוגה מהממת!

הכנתי אותה לפני שנים ממתכון שמצאתי בחוברת מתכוני נשים של אש התורה (ללא האגסים)

מוצלחת גם לימות החול