~~ קרם אבוקדו וסלט סלמון מעושן ~~



צילום דן לב, סגנון דלית רוסו
 
 
השילוב בין האבוקדו לסלמון המעושן הוא שילוב קלאסי במטבח הצרפתי, שמחבר את הטעמים והצבעים שלהם למנות ראשונות פופולאריות מאוד. משני מרכיבים אלו יצרתי הפעם מנת קוקטייל רעננה בהגשה עכשווית: כוסות קטנות (verrine – כוס קטנה בצרפתית).
 יופי של מנה לאירוח בחג החנוכה

פרווה  (דג) / רמת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה: כולל 15 דקות  

 

 6 מנות

מצרכים לקרם אבוקדו
2 אבוקדו בשלים
מיץ מלימון
1/2 כפית חרדל
4 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק
עגבנייה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
 
מצרכים לסלט נבטי חמניות וסלמון מעושן
100 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות
2 כוסות נבטי חמניות
1 תפוח עץ חתוך לקוביות  קטנות
1 בצל ירוק פרוס דק
3 כפות שמן זית
6 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
1 כוס שקדים פרוסים קלויים (100 גרם)

 
 
מכינים את קרם האבוקדו: חוצים את האבוקדו, מסירים את הגלעין ומעבירים את בשר הפרי לבלנדר. מוסיפים מיץ לימון, חרדל, עירית או בצק ירוק ועגבנייה, מתבלים במלח ופלפל שחור וטוחנים למרקם חלק. מעבירים בעדינות לכוסות בעזרת כפית, ונזהרים לא לכלך את הדפנות. אפשר לכסות את הכוסות בניילון נצמד ולשמור במקרר יום שלם.

מכינים את הסלט: מערבבים בקערה בינונית את הסלמון, הנבטים, התפוח, והבצל הירוק. מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים שוב עד שכל הרוטב מצפה את הסלט. מסדרים את הסלט בכוסות מעל האבוקדו, מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים.

 

 
 






בשבוע שעבר התינוקת שלנו התגייסה,  הכנו מפגש משפחתי קטן ובו הוגש, בין היתר: חטיפה בצק עלים בשלל מילויים, סלט אנדיב ואגוזי לוז וגם קרפ סוזט. קצת תמונות ממכשיר הטלפון, כאן למעלה. החטיפים האלו מעולים לאירוח, מומלץ.




 וכאן למעלה האקלארים המושלמים של יונתן ששילב בין בצק האקלר מכאן עם המילוי המדהים של הבפרי ברסט מכאן - והכל לכבוד שבת קודש.  יופי של רעיון!


ואחרון חביב עוגת הבננות של איריס עם שדרוגים שאני חייבת לנסות.
וכך היא כותבת: הפעם חיפשתי מתכון לעוגת בננות והלכתי היישר לבלוג שלך,עשיתי את עוגת הבננות פרווה ובמקום קינמון שמתי 2 כפות שוקולית ופצפוצי שוקולד. מהר מאוד זה מה שנשאר ממנה.


צילום: מרילין איילון
 
היום עלתה לאוויר במגזין XNET  כתבה מצולמת שהכנתי בנושא אפיה עם ילדים. הכתבה מצטרפת למיזם העוסק בארוחות משפחתיות בחסות אוסם. הכתבה משלבת חלק עיוני וגם מתכונים. לצפייה לחץ כאן.
 
 
 

אין תגובות: