~~ טבלת תיכנון לאחור - כלי יעיל לתיכנון אירוע ~~


בס"ד


צילום דן לב, סגנון דלית רוסו. חלת זר שושנים, מתכון כאן
 

במכתב הקודם סיפרתי קצת אודות המונח "תכנון לאחור" (לחץ כאן לכתבה) וגם נתתי קווים מנחים לבנית טבלת תכנון לאחור – כלי יעיל  ביותר שנבנית מהסוף (זמן היעד) להתחלה (זמן נוכחי), והיא  בנויה מרצף של משימות מתוארכות. שני דגשים חשובים לטבלה זו:

אא. חשוב לכלול בטבלה זו את כל המשימות הקשורות לאירוע: הזמנת האורחים, קניות, בישולים ועוד. 

 ב.     מכיוון שהטבלה נבנית על ציר של זמן רצוי להיות נאמן למציאות ולקחת בחשבון אילוצים, למשל, לא כדאי להעמיס על ימי חמישי פעילויות יזומות, שכן לרוב הוא מוקדש להכנות של שבת.

 ניקח לדוגמה תפריט לארוחת ערב חגיגית ו"נבנה" אותו בטבלת התיכנון לאחור: המשימה: להגיש מנות ערבות לחיך ליקירינו ומצד שני ליהנות משמחת האירוע בניחותא, גם תחת לוח זמנים עמוס כמו שלרובנו יש.

הטבלה המצורפת כוללת רק את הנושא הקולינרי, בשביל ההמחשה, אבל כדאי מאוד לשלב בה את כל שאר הנושאים.



  
דן לב ודלית רוסו בתצפית על החלה שלי

 
תפריט ארוחת ערב חגיגית

 מנת קוקטייל: וורין קרם אבוקדו וסלט סלמון מעושן (מתכון בקרוב)

מנה ראשונה:  פטה כבד עוף וצ'אטני דובדבנים, מוגש על בגט פריך (מתכון בקרוב)

 
מנה עיקרית: פרגיות ברוטב יין וענבים, מוגש על קרוקט תפוח אדמה וכרישה (מתכון כאן)

 
תוספת: טיאן ירקות שמש בסגנון פרובנצלי (מתכון כאן)

 
תוספת: פטריות בתנור בעשי תיבול ופיסטוקים (מתכון בקרוב)

 
קינוח: עוגת מוס שוקולד, פסיפלורה ואגוזי לוז (מתכון כאן)

 

 

טבלת תכנון לאחור עבור סעודה שתיערך ביום שלישי

אין תגובות: