~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~



~~ עוגת מוס שוקולד, פסיפלורה ואגוזי לוז ~~


בס"ד
החיבור בין השוקולד לפסיפלורה הוא מהאופנתיים ביתר היום בקונדיטוריות הצרפתיות. השילוב ביניהם מוצלח במיוחד שכן השוקולד מאזן את הפרי, והפרי נותן לשוקולד נגיעה אקזוטית נפלאה המהווה בסיס להרבה קינוחים.


~~ בוואריה א לה מנגו ~~


וי וי וי כמה שזה טעים! השילוב בין המנגו, לקרמיות של בוואריה פשוט מושלם
המנגו מופיע פעמיים, פעם יחד עם הקצפת בתוך העוגה ופעם מעל, לחיזוק הטעם ולגימור מושלם. מה שאני אוהבת בבוואריה הזו, זה שהנוכחות של הג'לטין באה רק כדי לחזק את הקצפת על מנת שהבוואריה תיפרס בצורה נאה והיא לא לתת לה מרקם צמיגי כלל וכלל.

 המרקם פשוט נפלא של קצפת מיוצבת
בטעם מנגו עשיר

~~ עוגת קיץ: הכי טעימה בעולם! ~~

עוגת קיץ, כך בעלי קורה לעוגה הזו וכך למדתי גם אני לקרוא לה (למרות שכולם סביבי קוראים לה עוגת ביסקוויטים). היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה וכל כך רעננה - ללא ספק העוגה הכי טעימה בעולם! אם לא היה פיקוח בבית, היו אוכלים אותה ישר מהתבנית, עם כפית. בדוק!

 
~~ עוגת מוס קוקוס ומוס שוקולד על בראוניז
 
עוגה נהדרת שהכנתי בפעם הראשונה בחגים ולאור ההצלחה והביקוש עוד כמה וכמה פעמים (גם למשלוחים). יש בה 3 פעמים שוקולד: פעם בבראוניז לח ודביק, פעם במוס משיי ועוד פעם בגנאש עשיר, ויש בה, באמצע, שיכבה עבה ומכובדת של מוס קוקוס שכבר סיפרתי על נפלאותיו כאן.


המשך שבוע טוב, בשורות טובות, מרילין



אין תגובות: