~~ קרפים ממולאים קרם גבינה ורוטב תות ~~

crepes farcie a la crème de fromage avec son coulit de fraise - recette en francais plus bas

 


יש מנות שמלוות אותנו שנים רבות, שוכחים אותן לכמה חודשים והופ, פתאום נזכרים ועולה הביקוש, כאן ועכשיו.

כך קרה עם התותים הראשונים שהבאתי הבית, בני הבית ראו תותים וביקשו קרפים.

קרפים ממולאים קרם גבינה עשיר ומתוק ברוטב תות חלקלק
טעים טעים טעים.
 
מצרכים לקרפים בהערך 20 קרפים, תלוי בגודל המחבת)
250 גר' קמח (2 כוסות של 240 מ"ל פחות כף)
4 ביצים
חצי ליטר חלב
שקית סוכר וניל
קמצוץ מלח
50 גרם חמאה מומסת
כפית קוניאק (ברנדי 777)

מצרכים למילוי
400 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת שמנת טבעית
1 כפית דבש
1 שקית סוכר וניל
מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה (מרקם יוגורט)
 
מצרכים לרוטב תות
סלסלת תותים נקיים - 250 גרם
רבע כוס מים
כפית עד כף סוכר (תלוי במתיקות התותים)
 
בנוסף:
חמאה מומסת לשימון המחבת
 
מכינים את הקרפים: בקערה שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים, מוסיפים את הביצים, כמעט את כל החלב, ולבסוף את החמאה מומסת והקוניאק וטורפים עם מטרפה קטנה. אם הבצק עבה מדי, מוסיפים עוד קצת חלב: הבצק צריך להיות בהיר, ורק לעטוף בעדינות את האצבע.
 
משמנים מחבת במעט חמאה מומסת בעזרת בד, המחבת צריך להיות מאוד חם
מצפים את המחבת בשיכבה דקה מאוד של בלילה והופכים ברגע שהשוליים מתחילים להזהיב. כשהצד השני מתחיל להזהיב (מציצים) מורידים מהאש ועוברים לקרפ הבא.
מכינים את המילוי:
מכניסים למיקסר את הגבינות יחד עם הדבש וסוכר הוניל ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה, כ- 5 דקות. מוסיפים מחצית מכמות השמנת המוקצפת ומקפלים פנימה (את המחצית השניה שומרים להגשה).
 
מכינים את הרוטב:
מסירים מהתותים את הזנב ואת החלק הלבן הצמוד, חותכים כל תות ל- 4 חלקים ומכנסים לסיר אם שאר החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים, מבשלים דקה ומכבים. טוחנים למרקם חלק, ואם רוצים מעבירים דרך מסננת למרקם עוד יותר חלק.
 
הרכבת המנה:
לוקחים עלה קר, ממלאים אותו בשתי כפות מן המלית, סוגרים בצדדים ומגלגלים לגליל.
אפשר בשלב הזה עם רוצים (כדאי אבל לא חובה) להבריש בביצה את תפר הסגירה, להעביר למחבת עם מעט חמאה ולטגן לכמה שניות.
מסדרים על צלחת הגשה, יוצקים מעט רוטב תותים וכפית קצפת רכה

 

 
 
crepes farcie a la crème de fromage avec son coulit de fraise

 
 
faire les crepes avec 250 gr de farine, 4 oeufs, 1/2 litre de lait, 1 sac de sucre vanilla, un peu de sel, 50 gr de beurre fondu et 1 cac de cogniaque.
batter pdt 5 minutes 400 gr de ricotta, 200 gr de fromage gras, 1 cac de miel et 1 sac de sucre vanilla.
rajouter 125 gr de crème battue en chantilli et incorporer,
equeuter 250 gr de fraise, couper en quart et cuir avec 1/4 de verre d'eau et 1 cac de sucre, pdt 2 minutes. ecraser et filtrer.
 
prendre une feuille de crepe, mettre 2 cas de crème et rouler. server avec le coulit et de la crème chantilli.
 

9 תגובות:

CooknBake אמר/ה...

איזה יופי מרילין! זה נראה כ"כ טעים.
אפילו שאני אחרי ארוחת בוקר, הבטן שוב התחילה לקרקר...

לכמה יחידות הכמות הזו מספיקה?

מרילין איילון אמר/ה...

התקלת אותי, אין לי מושג, זה תלוי בגודל המחבת. הייתי אומרת בערך 20 יחידות.

CooknBake אמר/ה...

אוקיי. תודה יקירתי :)

אנונימי אמר/ה...

מרילין סליחה על הבורות כמה כוסות קמח לא במשקל תודה ושוב סליחה לאה

אנונימי אמר/ה...

הרקפות מעניינות יותר מהמתכון

לאה אמר/ה...

המתכון מאלף מרילין באם תוכלי לענות לי על שאלתי כמה קמח בכוסות תודה לאה
התגובה על הרקפות היא לא שלי

מרילין איילון אמר/ה...

זה יוצא 2 כוסות של 240 מ"ל פחות כף. בהצלחה!

מיטל אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מיטל אמר/ה...

היי,

האם מדובר בריקוטה למריחה (כמו של גד) או זו שנראית כמו גבינה מלוחה (של חוות הבאפלו)?
תודה!