~~ מכבים מהמטבח, סיפורים ומתכונים ~~


בס"ד

אני משערת שלכל בית יש מתכון אחד, לפחות, שהוא קבוע. מנסים ומתנסים במגוון מתכונים אבל תמיד חוזרים לקבוע, לטעים הזה שכולם אוהבים. כך הן העוגיות האלה.
אלו עוגיות שמלוות אותנו כמעט 2 עשורים: זה התחיל מ- מירב המזכירה שהגיעה עם כיבוד לכל המחלקה ונמשך מאז כאחת העוגיות המוגדרות אצלנו כ "מכוערות אבל מסוכנות".


~~ סדנת אופרה איטלקית מפנקת בדן גורמה ~~
ביום שישי האחרון, באופן הזוי ביותר, במקום לעמוד במטבח ולסדר את הבית (בשאנטי) מצאתי את עצמי בסדנה סוחפת בדן גורמה תל אביב.

הצלחתי לצלם רק מעט מן העשייה במטבח שכן הייתי עסוקה עד מאוד:  הכנת פירה במולין מיוחד, הקפצה של ניוקי במחבת משולהב, קיצוץ הרים של עשבי תיבול טרייה,  רידוד בצק פסטה והכנת טליונים, קילוף שקדי עגל, הקצפת זביון, "סיגרה" של נתחי אוסובוקו, גלעון זיתי קלמטה בשיטה מיוחדת, צמצום בולונייז משודרג, בישול רוטב פירות יער ועוד (-:


לתמונות והמשך רשמים לחץ כאן
~~ טאטין דובדבנים וקרם שקדים ~~
המתכון הופיע לפני שנתיים, והוא מתכונן לשבת הזו: הבצק יוצא פריך מאוד, טעמי הדובדבנים משתלבים כל כך טוב עם טעם הקרם שקדים, קינוח ממש מעודן. אפשר להכין במאפים קטנטנים ואפשר בפאי גדול. בכל מקרה זה מעדן.

זוכרים את הקציצה בטעם פלאפל?
המתכון הופיע במערכת של XNET

וכך הם רושמים:



בשורות טובות, מרילין










אין תגובות: