~~ מאפה עלים אישי ב- 3 פלפלים ואנשובי ~~

Bouchees feuilletes au 3 poivrons, herbes fraiches et anchoix

את המאפה אפשר להכין כיחידה אחת גדולה שפורסים בזמן ההגשה או כמאפים אישיים. אני הכנתי כמתאבנים קטנטנים והגשתי אותם כמנה ראשונה בסעודת שבת.
לפי הצורך והחשק אפשר להחליף את האנשובי בקוביות גבינה בולגרית או קוביות חזה עוף מוקפצות במעט שמן פסטו. אם רוצים, אפשר להכין מראש, לארוז היטב, להקפיא, ולחמם על הפלטה או בתנור בזמן המתאים.

לא נתתי מידות רידוד וגודל מאפה, כי זה באמת תלוי באיך שתרצו להגיש את המאפה.
בהצלחה, זה טעים מאוד, כדאי לכם.


מצרכים
חבילת בצל עלים מופשר (לא משתמשים בכל)
שמן זית
1 פלפל אדום  חתוך לקוביות של 1*1
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות של 1*1
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות של 1*1
אופציה: סלסלה של פטריות טריות פרוסות
אופציה: 2 כפות שום קונפי
כוס עלי ביזליקום קצוצים
2 כפות רוזמרין טרי
מלח ופלפל שחור
קופסת אנשובי מסוננת (אפשר 2 קופסאות למטיבי לכת)

הכנה
מכינים את הירקות: במחבת גדול מטגנים את כל הירקות במעט שמן זית עד שהם מעט זהובים אך לא רכים מדי. מכבים, מוסיפים את עשבי התיבול הטריים, המלח והפלפל ומערבבים.
משרים את האנשובים במים 2 דקות, מסננים, חותכים אותם לפיסות קטנות, מצרפים אותם לקערת הפלפלים ומערבבים.

מכינים את הבצק: המאפה מורכב מבסיס בצק עלים מלבני שעליו מונחת עוד שיכבה של בצק, באותו גודל, אבל הפעם חותכים מתוכו מלבן פנימי כדי להשאיר רק שוליים. את המלבן הריק מסדרים מעל המלבן המלא כדי ליצור מאפה עם שוליים, מברישים אותו במעט ביצה ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק זהוב, מוציאים מהתנור אבל לא מכבים את התנור.

מחממים ומגישים:  מסדרים מהמלית במרכז המאפה (או המאפים) ומחזירים לתנור ל- 5 דקות. מגישים חם.
Bouchees feuilletes au poivrons, herbes fraiches et anchoix
Faites revenire dans un peux d'huile d'olive 1 poivrons rouge , vert et jaune couper en cube de 1*1 eteindre, et epicer largement a la basilique fraiche et romarin, et sel et poivre. Rajouter des anchoix lave et melanger.
Preparer des bouches de pates feuillte en faisant un rectangle pour le bas et un rectangle vide pour le haut et poser le vide sur celui du bas. enfourner a 180 jsuque jolie coloration.
Verser les legumes au milieu des bouchees et re-enfourner pour 5 minutes. Servir chaud.






אין תגובות: