~~ חבילות מונגולד ממולאות דג, טחינה ועגבניות ~~

Feuilles de blettes farcies au poisson, thina, tomate et graines de coriandre (recette en francais plus bas)








אחת ממנות הדג הטעימות שיצא לנו לאכול בזמן האחרון, ממש שילוב טעמים מוצלח. עלה המונגול העוטף את הדג שומר על עסיסיותו, העגבניות והטחינה משבחים אותו וזרעי הכוסברה (בבקשה אל תוותרו עליהם) נותנים את החתימה הסופית בטעם ובמרקם. מנה מעולה. הדג הוגש כמנת פתיחה בסעודה הראשונה של שבת: הכנתי ביום חמישי בבוקר וגם אפיתי, שמרתי במקרר וחיממתי על הפלאטה. יצא כמו חדש.
~

שימו לב, אי אפשר לשים בעלי אחד חתיכת דג גדולה מדי, מדובר במנה קטנה, מנת פתיחה. אם רוצים, כדאי להכין כפול או יותר, אצלי כולם לקחו לפחות עוד מנה אחת, גם סרבנית הדג הקבועה (זה בגלל הסרט היא אמרה).


מצרכים ל- 8 מנות פתיחה
8 עלי מונגולד
2 עגבניות קלופיות חתוכות לקוביות קטנות
כף זרעי כוסברה מעט כושים
חצי כוס טחינה סמיכה מוכנה (עם מים, לימון שום טיפה שמן זית)
8 חתיכות קטנות של פילה דג (מרלוזה במקרה שלי)
מלח ופלפל שחור

הכנה
שוטפים את עלי המונגולד, חולטים אותם במים רותחים ל 10 שניות, מוציאים ומייבשים
חותכים את הגבעולים, מסדרים אותם אחד על יד השני בתבנית אפיה קטנה
שוטפים ומייבשים את חתיכות הדג
לוקחים עלי אחד, ומסדרים אותו על משטח עבודה כשהצד החלק והיפה צמוד למשטח
מסדרים במרכז העלה כפית עגבניות קצוצות, מעליהם מעט זרעי כוסברה, מעליהם כפית טחינה ומעל הכל חתיכה של דג. מתבלים במלח ופלפל , מקפלים את העלה על הדג, הופכים ומניחים בתבנית, על הגבעולים. מסדרים כך את כל המנות. אפשר לקשור לחבילות חוט קשירה, הוא לא ישרף.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
מגישים לצד פלחי לימון.


Feuilles de blettes farcies au poisson, thina, tomate et graines de coriandre
8 petites parts

Blanchir 8 feuilles de blettes, couper les queues et les poser sur un petit plat.
Poser sur chaque feuille qq morceaux de tomates epluchees, un peu de thina deja prete bien epicee au citron et l'ail, qq graines de coriandre et une morceau de filet de poisson bien laver et esuyer. Fermer la feuille, poser sur le plat (sur les queues), couvrir d'alu et cuir a four prechaufer 40 minutes.


שבת שלום,
ואני נפרדת מכם עם הזמנה לעוגת יומולדת - ניצן השאירה על השולחן שלי.


2 תגובות:

בישול בזול אמר/ה...

ממש מעורר השראה! מקווה לנסות בקרוב (אם אצליח לשכנע את כל סרבני המנגולד והכוסברה...) תודה רבה :)

אנונימי אמר/ה...

חמודה ניצן!

תמר האחרת