~~~~~~~~~ מעדן גבינה ועגבניות ~~~~~~


gato creme de fromage et tomates


שנים רבות שמדי יום ראשון בערב אני נפגשת
עם מספר חברות. מירושלים, פתח תקווה, אלעד, ראש העין ועוד
וכל אחד יודע, יום ראשון מגיע  וזה הזמן "שלנו": גם הבעלים יודעים
גם הילדים יודעים, כולם משתפים פעולה.
המפגשים
נערכים כל פעם בבית של חברה אחרת
ובמהלך הערב אחת מאיתנו מעבירה שיעור שבעקותיו יש דיון
זו תמיד חוויה המעשירה את הרוח ומחזקת את הנפש
וגם נותנת כלים רבים ובכל הנוגע לאחריות שלנו כנשים
~
מיותר לציין שלא יקום ולא ייתכן מפגש שכזה
בלי שולחן עמוס מטעמים שכל אחת מאיתנו מביאה
כי לרוב אנחנו חומקות מן הבית עוד לפני שהספקנו לאכול
ארוחת ערב, וזו הזדמנות נהדרת לשבת ברוגע ולהתענג
על ארוחה חלבית קלילה באווירה חברותית
~
ואחרי כל הדיבורים האלה הנה תרומתי למפגש האחרון
מעדן גבינה ועגבניות + קרקרים מקמח
מלא (מתכון בקרוב) היה גם טעים וגם יפה
~
הרעיון מתוך הספר "עוגות גבינה" בעריכת רות סירקיס

~
גיוונים: למעשה אפשר לתבל את הגבינה
לפי כל טעם שנרצה: הכנתי את המעדן בהיזדמנות
אחרת אם טפנד זיתים שחורים במקום רסק העגבניות
שתי הגירסאות מוצלחות
הצעת הגשה אחרת: לצקת בתבנית אינגיש קייק
או בתבניות קטנות אישיות
עוד גיוון: אפשר לדלג על שלב הוספת השמנת
המוקצפת ולצרף חצי מיכל שמנת (לא מוקצפת) לתערובת הגבינה
כדי להעשיר את הטעם

מצרכים
חמש מאוד גרם גבינה לבנה 9%

שתי כפות רסק עגבניות - אפשר רסק עגבניות מיובשות
בצל קטן קלוף מגורד
כף ריחן טרי קצוץ - אפשר כפית פסטו
 שתי שיני שום כתושות
מלח - פלפל שחור
שקית ג'לטין: 14 גרם / כף גדושה
חמש 
כפות מים
שמנת מתוקה מוקצפת בלי סוכר
לקישוט: עגבניות שרי חצויות

הכנה
מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הרסק
הסוכר, הריחן, הבצל השום המלח והפלפל
בקערה קטנה מערבבים את המים עם הג'לטין
ומשהים 5 דקות תוך עירבוב מדי פעם
מחממים את הקערה על סיר כפול תוך עירבוב עד שהג'לטין נמס
יוצקים את נוזל הג'לטין החם בתערובת הגבינה
מערבבים היטב בעזרת מטרף ומשהים חצי שעה
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה
טועמים מתקנים תיבול  ומערבבים שוב
יוצקים לתבנית ושומרים לילה במקרר
מקשטים בעזרת חצאי עגבניות
gato creme de fromage et tomates
melanger:
500 gr de fromage blanc +  2 cas de concentre de tomate ou bien
tomates seches + 1 oignons rape + 2 ails ecrases + 1 cas de basilique
ou bien 1 cac de pesto sel et poivre
melanger 14 g de gelatine dans 5 cas d'eau puis faire fondre en bain mari
melanger en fouetent le fromage et la gelatine
et laisser repose un petite demis heure
foutter une chantilli (250 cl) sans sucre et incorporer
gouter et corriger sel et poivre
enmouler et refroidir une nuit. decorer avec tomates cerise
option: tepanade d'olive au lieu de concentrer de tomate

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

אהבתי אהבתי...ישמר ב"ה לחג השבועות
תודה יקרה שלי
ומלאן נשיקות..

ליעלי/אריה..

שונט