~~~~~~~~~ סול ברוטב צלפים לימון ושקדים ~~~

sol sauce citrons et capres avec amandes


הסול הוא דג מאוד עדין ומאוד אלגנטי. אני תמיד נהנית להגיש אותו..הוא כזה יושב יפה
בצלחת!  הסול
הוא אחד הדגים הבודדים שאצלי הילדים מוכנים לטעום  - בזכות צורתו אני מניחה.  הפרוסה
דקות דקות, ומתאימות "בול" למנה ראשונה בסעודה ראשונה של שבת. מה שאני הכי אוהבת
במתכון הזה  זה הפריכות של השקדים והחמצמצות של הצלפים.
את הרעיון למנה נתן לי "שמני", ששמו אינו מעיד על  צורתו כלל וכלל
~
גיוונים
יש כאלה שלא אוהבים את הטעם של הלימון המבושל שמזכיר קצת לימון כבוש, אז אפשר לדלג עליו
~
יש כאלה שהמילה צלפים מזכירים להם צלופחים..אז אפשר לדלג עליהם
~
יש כאלה שבמקום שמן זית ישימו מרגירנה בטעם חמאה בשלב של הרוטב - גם טעים
~
יש כאלה שבמקום מיץ לימון ישימו יין לבן יבש - מעולה
~
יש כאלה שיוסיפו לרוטב מעט שום כתוש ומעט פרטזיליה קצוצה - יאמי

 

מצרכים
כוס קמח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שמונה חתיכות פילה סול קפוא מושפרות
רבע כוס שמן זית
רבע כוס שקדים פרוסים  מטוגנים במעט שמן
רבע כוס צלפים מסוננים
רבע כוס מיץ לימון
לימון קטן, פרוס דק - אופציה

הכנה
מתבלים את הקמח במלח ופלפל
טובלים את פרוסות הדג הקמח, מנערים מעודף קמח
ומטגנים בשמן זית על אש גבוה, 2 דקות בכל צד
ושומרים בצד מכוסה
~
באותו מחבת מוסיפים מעט שמן זית
רבע כוס כוס מיץ לימון, את פרוסות הלימון ואת הצלפים
ומבלשים 3 דקות על אש גדולה
יוצקים את הרוטב על הדגים ומקשטים בשקדים המטוגנים


sol
8 tranches decongelee
trmpe dans un melange farine sel et poivre
enlevver l'exedant de farine et faire frire al'huile d'olive
des 2 cotes - reserver
~
mettre un peu d'huil d'olive, 1/4 de verre de jus de citron
1/4 de verre de capre et qq tranche de citron et cuir 3 minute
verser la sauce sur le poisson et decorer avec amandes emondees
et fritent dans un peu d'huile
 

תגובה 1:

אתר הבית שלי אמר/ה...

הכנו 8 מנות בארוחה המשפחתית האחרונה (6 נפשות). תוך 10 דקות לא נשאר כלום.