~~ קציצת בשר ואגוזים לחמין ~~


Boulette de viande pour la daf
אני אוהבת שבחמין יש מוקדי עיניין רבים - ובין היתר מככבת הקציצה ובשמה המקורי אלעמארה דסחינא. י
הקציצה מיוחדת בטעמה, חריפה ומתוקה גם יחד נימוחה ומבוסמת היטב. הקציצה מעשירה כל חמין ובשבילנו ..זה עונג שבת!י


מצרכים
מאתיים גרם (200) אגוזים גרוסים דק: בוטנים, שקדים או פקאן
שלוש מאות גרם (300) בשר טחון
רבע כוס שמן
שתי כפיות שטוות קינמון
שתי ביצים
שלוש כפות פירורי לחם או קמח מצא
כפית פלפל שחור
רבע כפית זינג'ביל
כפית משיה / קליפת המוסקט
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
שתי כפות סוכר
רבע כפית מלח
.
הכנה
מערבבים את כל המצרכים לקציצה גדולה
לוקחים ריבוע בד מוסלין או גזה לבנה
מגלגלים בתוכה את הקציצה למען נקניק
קושרים בצדדים ומכניסים לחמין
הערה: בתמונות רואים 3 נקניקים קטנים במקום אחד גדול


מקור: רבקה לוי מלול


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

איזה חמין מגרה יאמממי
והקציצה משהו אני צריכה לנסות ביום מן הימים בלינ"ר

ביזו מאשרי אדבר איתך בקרוב ב"ה
ושבת חמימה וגשומה
שונט