~~~ בורי על חציל קלוי עגבניות ומרווה ~~~~

מנת דג אישית מאוד טעימה בזכות שילוב הטעמים
והמרקמים - אצלי הוגש כמנה ראשונה בסעודת שבת
אבל בהחלט עומדת גם בפני עצמה

~
בבקשה, אל תוותרו על המרווה
~
אפשר להכין את החצילים ואת העגבניות מראש
ורק את הדג ברגע האחרון
~
המתכון בהשרת מתכון של מסעדת מסה
בורי כנרת בקרם חצילים עדין, עגבניות תמר, שום ומרווה
.

.
מצרכים לדג
שש פרוסות בורי נקיות
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
לימון פרוס לחצאי ירח
שש שיני שום פרוסות
בצל פרוס לחצאי ירח
שמן זית
מלח - פלפל שחור
.
.
הכנה
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים ומערבבים היטב
מסדרים בתבנית אפיה ואופים על 180 כ-20 דקות
או עד שהדג מוכן / ולא יותר כדי לא לייבש אותו
שומרים בצד את הדג עם הרוטב שנוצר
.
.
~
מצרכים לחציל
בשר משני חצילים קלויים קצוץ או טחון
גמבה קלויה מקולפת וחתוכה דק
מיץ לימון
שמן זית
מלח - פלפל
.

הכנה
מערבבים היטב את בשר החציל עם הגמבה
מטבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל
טועמים ומתקנים תיבול
שומרים בטמפ. החדר
.
~
.
מצרכים לעגבניות
שלוש עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
שש עלי מרווה שלמים
קליפה מגורדת מלימון
שמן זית
.
הכנה
מחממים שמן זית במחבת יחד עם המרווה
מטגנים מערבבים דקה, ומכבים את האש
מוסיפים את העגבניות ואת גרד הלימון ומערבבים
כדי שהשמן יעטוף את העגבניות
שומרים בטמפ. החדר
.
~

.

הרכבת המנה
מסדרים בצלחת את החציל בעזרת כף ומעל שמים את הדג
יחד עם הלמונים שלו, וקצת מהבצל והכוסברה
מפזרים מסביב מעט מן הסלסה עגבניות ומגישים

אין תגובות: