~~ מלאבי בריבת רימונים ~~

צולם על ידי רפאל חתוכה

כשאני מכינה מלבי, אני יודעת שיש אחד שהולך לקחת את כל הקופה בשביל בעלי, מעדן מלאכים - כך הוא קורא לזה
~
כאן, במקום הסירופ המסורתי, המלבי מקושט בריבת רימונים לכבוד ראש השנה - ב"ה, שנהיה מלאים מצוות כרימון
~
למטה שמתי תמונה של גירסה עם סירופ רימונים grenadine  שזה גם גם טעים מאוד. בתמונה זו, יצקתי את המלבי בתבניות סיליקון אישיות. כדי שזה יתהפך בלי פגמים צריך להקפיא כ- 10 דקות.

מצרכים
ליטר חלב
שני שליש כוס קורנפלור / 85 גרם
שתי טיפות תמצית ורדים או שלוש כפות מי ורדים
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר / 100 גרם
.

להגשה
מעט תרכיז פטל
חמישים גרם אגוזים מרוסקים עם חצי כפית קינמון

.


.
הכנה
בקערה קטנה מערבבים כוס וחצי מהחלב, את הקורפלור ואת תמצית הורדים
עד שלא יהיו גושים / אני משתמשת במטרפה
מחממים בסיר גדול את יתר החלב יחד עם הסוכר והשמנת המתוקה
מערבבים כל הזמן עד שמגיע לסף רתיחה
מוסיפים את החלב עם הקורנפלור תוך ערבוב מתמיד
מערבבים על אש בינונית עד שמסמיך מאוד - בערך דקה
יוצקים לכלי הגשה מרכזי או כוסות אישיים ושומרים במקרר לפחות 4 שעות
~

לפני הגשה מקשטים בריבת רימונים, מעט מאוד תרכיז פטל
וקצת מהאגוזים עם הקינמון


..
המתכון הבסיסי של המלבי על פי קרין גורן

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

איפה קונים מי ורדים?ובמה אפשר להחליף?

מרילין איילון אמר/ה...

בחנויות תבלינים או חנויות "מתמחות"