~~ ספגטי בולונייז ~~

אחד המאכלים האהובים עלי בתור ילדה והיום ניצן היא הממשיכה שלי בעיניין..תמיד יש מקום לבולונייז
~
זכורה לי היטב את ההמתנה ליד הסיר - נו..מתי כבר זה מוכן? אבל עם בולונייז אסור למהר..לאט לאט הבשר מקבל את הטעם של היין העגבניות והתבלינים..והבית מתמלא ריח
של רוטב עסיסי שרק מחכה לספגטים שיבולשו ברגע האחרון


מצרכים
שמן זית
בצל קצוץ
חצי שורש סלרי קצוץ או שני גבועלי סלרי קצוצים
גזר חתוך לקוביות
חצי קילו בשר טחון
אחד או שתיים כוסות יין אדום יבש - אם זה היה תלוי רק בי אז בקבוק שלם
קופסא קטנה של רסק עגבניות
קופסה של עגבניות מרוסקות - 800 גרם
כפית סוכר
שני גבועלי טימין
ארבע עלי דפנה
מלח - פלפל גרוס

הכנה
מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות
מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד כ- חמש דקות
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי עירבוב
מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 30 דקות
או עד שכל הנוזלים צומצמו
מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות
את התבלינים ואת הסוכר
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעתיים
מגישים על ספגטי - ומתבלים ועוד קצת פלפל שחור גרוס, וקצת אוריגנו

אין תגובות: