Citrons confits - comme mon oncle Refael m'a appris
לדעתי חמוצים הם הליווי המתאים ביותר לחמין של שבת
קלילים, רעננים וצבעוניים - והחמיצות שלהם מאזנת
היטב את "הכבדות" של החמין
קלילים, רעננים וצבעוניים - והחמיצות שלהם מאזנת
היטב את "הכבדות" של החמין
~~
ביום יום, אני אוהבת לקצוץ אותו דק ולהגיש עם גבינה לבנה
או לשלב בסלטים חיים, אפשר גם לקשט בו דג שנכנס
לתנור ואז מקבלים דג עם ניחוח מרוקאי מבוהק
מבחינתי, פרוסות מהלימון הזה משדרגות כל סנדוויץ
או לשלב בסלטים חיים, אפשר גם לקשט בו דג שנכנס
לתנור ואז מקבלים דג עם ניחוח מרוקאי מבוהק
מבחינתי, פרוסות מהלימון הזה משדרגות כל סנדוויץ
~~
כך דוֹד רפאל לימד אותילוקחים לימונים ושוטפים
חותכים כל לימון לחצי, וכל חצי לחצאי ירחשמים בקערה גדולה יחד עם המיץ שניגר
מפזרים מעליהם מלח גס, בצורה כזו שכול פרוסה תזכה
לכיסוי עדין . אם יש ללימונים המון זרעים, אפשר לזרוק חלק גדול
שמים על הכל פפריקה מתוקה, ואפשר טיפ טיפ פפריקה חריפה
מתבלים לפי הטעם: בזרעי הל שלמים, מסמרי ציפורן
גבעולי תימין, או אורגנו / זעתר, פלפלונים קטנים חריפים
עלי דפנה, פלפל שחור
מערבבים טוב עם הידיים ומשאירים כך בקערהכשעה - שעתיים
~
מכניסים את הלימונים ואת המיץ שהם הגירו לתוך צנצנות
ואם חסר קצת מיץ לכיסוי מלא של הפרוסות
סוחטים וממלאים לכיסוי
שמים שמן זית בנדיבות, מערבבים היטב / מנערים
מחכים כשבוע ומתחילים לטעום
חותכים כל לימון לחצי, וכל חצי לחצאי ירחשמים בקערה גדולה יחד עם המיץ שניגר
מפזרים מעליהם מלח גס, בצורה כזו שכול פרוסה תזכה
לכיסוי עדין . אם יש ללימונים המון זרעים, אפשר לזרוק חלק גדול
שמים על הכל פפריקה מתוקה, ואפשר טיפ טיפ פפריקה חריפה
מתבלים לפי הטעם: בזרעי הל שלמים, מסמרי ציפורן
גבעולי תימין, או אורגנו / זעתר, פלפלונים קטנים חריפים
עלי דפנה, פלפל שחור
מערבבים טוב עם הידיים ומשאירים כך בקערהכשעה - שעתיים
~
מכניסים את הלימונים ואת המיץ שהם הגירו לתוך צנצנות
ואם חסר קצת מיץ לכיסוי מלא של הפרוסות
סוחטים וממלאים לכיסוי
שמים שמן זית בנדיבות, מערבבים היטב / מנערים
מחכים כשבוע ומתחילים לטעום
laver des citrons et les couper en deux
puis couper chaque demis citron en demis lune
si le citron a bcp de graines, on peut en jetter
puis couper chaque demis citron en demis lune
si le citron a bcp de graines, on peut en jetter
mettre toutes les demis lune dans une grande bassine
y compris le jus qu'ils ont rendu quand on a couper
rependre du gros sel, comme une pluit. il faut que chaque
demis lune ai un peu de sel sur elle
demis lune ai un peu de sel sur elle
~
mettre au gout et au choix: paprika doux ou piquent
graine de cardamon, tige d'origans ou de thym, graine de poivre,
graine de cardamon, tige d'origans ou de thym, graine de poivre,
feuilles de laurier, clout de girofles entier
bien melanger a la main et laisser reposer
dans la bassine 2 heures
dans la bassine 2 heures
~
remplir des bocos et rajouter le jus, pour qu'il y ai
du jus par dessus les citrons. si il manque du jus, en rajouter
du jus par dessus les citrons. si il manque du jus, en rajouter
mettre de l'huile d'olive, melanger / remuer les bocos
laisser reposer une semaine
4 תגובות:
תודה לך מרילין, הרעיונות הן שלך,
תודה רבה לך, יצא מאוד טעים.
אני חושבת שדיברתי פעם איתך בטלפון, בקשר לקורסים לאפיית לחם,
אבל לא יצא לנו בסופו של דבר.
ואני ממשיכה ללמוד באינטרנט.
הלחמים שלך מאוד יפים.
רוזה
מרלין היקרה, תודה על המתכון.
זה יהיה בסדר לכבוש לימונים בכלים מפלסטיק?
יש הרבה לימונים ב"ה, ונגמרו הצנצנות, אבל מיכלי פלסטיק יש עוד...
חגית
השתמשתי בשטה מתוקה גרוסה הוספתי גם זרעי שומר מעט הייתי על סף להוסיף כוכב אניס אבל פחדתי שהוא יגנוב את הפוקוס ויהרוס מה ההמלצה שלך
נשמע טעים.
כוכבי אניס נשמע מעיניין, בע"ה אנסה יום אחד.
הוסף רשומת תגובה