~~ פרויקט שבועות: שטרודל גבינה עשיר ~~



את השטרודל שקד בת ה- 16 הכינה לכבוד חג שבועות לפני שנים רבות (כמעט 10!!) ומאז הוא חלק מהמתכונים הקבועים שלנו. בצק פריך חמאתי, מלית קרמית עשירה, מומלץ ביותר.
תקציר המתכון:
מכינים קרם פטיסייר, מקפלים לתוכה גבינת ריקוטה, מוסיפים צימוקים מושרים ברום ואת כל זה עוטפים בדפי פילו. נשמע טעים נכון?






מצרכים ל- 4 גלילים
12 עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם צימוקים
1/4 רום - אפשר גם מים 
1 כוס חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
120 גרם סוכר
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור
1 גביע של גבינת ריקוטה (250 גרם)

להגשה- אבקת סוכר


הכנת המלית
משרים את הצימוקים ברום
מכינים קרם פטיסייר: מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והווניל
בתוך קערה בינונית מערבבים או טורפים ידנית את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

יוצקים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים לשם השוואת טמפרטורה
. מערבבים ומחזירים את התערובת לסיר החלב
מביאים לרתיחה ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד לקבלת קרם סמיך
מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם (למניעת קרום) ומקררים היטב
עד כאן לקרם הפטיסייר, ועכשיו ממשיכים

מסננים את הצימוקים מהרום
מערבבים היטב את הריקוטה לקבלת מרקם קרמי
ומוסיפים לה את קרם הפטיסייר הקר ומערבבים
מחממים תנור ל- 180 מעלות




הכנת השטרודלים
מניחים עלי פילו על משטח עבודה ומברישים בחמאה
מניחים עליו עלה נוסף ומברישים בחמאה
. מניחים עלה שלישי ומברישים גם אותו בחמאה
עורמים ברוחב השליש התחתון של הבצק רבע מכמות המלית ומהצימוקים
מקפלים את השוליים מגלגלים לגלילה ומורחים בחמאה
מכינים שלוש גלילות נוספות עם יתרת הפילו והמלית
מניחים את הגלילות בתבנית שמרופדת בנייר אפיה ואופים 25 דקות, עד שהם מזהיבות יפה
מפזרים אבקת סוכר על הגלילות החמות, מצננים, פורסים למנות ושומרים במקרר
.
.
~~
מרילין איילון

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

מרילין הרולדה יצאה נהדרת, חן חן על המתכון