~~ כדורי בשר ברוטב דביק מתוק ממכר על טורטיה ~~









צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנרק




טורטייה עם כדורי בשר ברוטב דביק מתוק ממכר וסלט אסיאתי

קר או חם, נפלא לקחת לפיקניק!



לכדורי הבשר

500 גרם בשר טחון

ג'ינג'ר טרי במקולף באורך 3 ס"מ

צרור כוסברה

1/2 צרור במל ירוק

מלח ופלפל לבן



2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק

2 כוסות מים



לסלט

1 כוס נבטים

1/2 כוס צנוניות חתוכות לרצועות

1 מלפפון חתוך לרצועות

1 גזר חתוך לרצועות

לרוטב:

1/4 כוס שמן

1 כף סוכר חום

1 כף חומץ

2 טיפות שמן שומשום (אפשרות)



4 דפי טורטייה

1/2 כוס בוטנים קלויים



מכינים את כדורי הבשר: מכניסים למעבד מזון את הג'ינג'ר, הכוסברה, הבצר הירוק המלח והפלפל וטוחנים למשחה חלקה ומעבירים אותה לקערה בינונית גדולה. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון ומערבבים היטב.

מכניסים לסיר רחב את המים והרוטב צ'יל' ומביאים אותם לרתיחה. יוצרים תערובת הבשר כדורים קטנים ומכניסים אותם לסיר. מבשלים על אש בינונית גבוה עד שכמעט וכל הנוזלים נעלמו והרוטב סמיך עטוף את כדורי הבשר. מכבים.

מכינים את הסלט: מכניסים לקערה את כל הירקות. בכלי קטן מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים אותם על הירקות. מפזרים בוטנים.





מגישים: מחממים טורטייה על מחבת עד שהיא חמה ומעט שזופה, שמים בה כדורי בשר (אפשר גם קרים!), סלט מגלגלים, עוטפים, ונהנים.

אין תגובות: