~~ חציל גם קלוי גם פריך עם מטבל עגבניות ~~




צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל



תקשיבו:  תחילה קליה על האש, אחר כך קילוף, טבילה בביצה ובפירורי לחם ואז טיגון וטגנה כמו שניצל. זה היה כזה טעים!!






חציל קלוי פריך עם מטבל עגבניות פיקאנטי וזילופי סילאן
פרווה / קל / זמן הכנה: כ- 20 דקות

2 חצילים (4/6  מנות פתיחה מרכזיות)
הניגוד בין המעטפת הפריכה של החציל לתוך הרך והמעושן מהווה מנה ראשונה מפתיעה ונהדרת.
כדי למזער את הלכלוך הכרוך הקליית החצילים כדאי לצפות את הגז בנייר כסף.

לחצילים
2 חצילים מאורכים עם הקליפה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
1 כף עשבי תיבול קצוצים (אורגנו, נענע, בזיליקום)
1 כוס פירורי פנקו (אפשר גם פירורי לחם מוזהב)
שמן לטיגון (סויה, חמניות או קנולה)
למטבל עגבניות
4 עגבניות
1 שן שום
1 גמבה אדומה
חצי כוס עלי כוסברה
מלח ופלפל שחור
להגשה: 1/2 כוס סילאן

מכינים את המטבל עגבניות: טוחנים במעבד מזון את השום, הגמבה והכוסברה עם עגבניה אחת עד למרקם חלק. מוסיפים את שאר העגבניות, מרסקים אותן רק עד למרקם גס ומתבלים. שומרים במקרר עד יממה.
קולים את החצילים ומקלפים: קולים את החצילים על רשת על הגז או בתנור, מכל כיוון ולכל האורך, בזהירות כדי שהחצילים יישארו שלמים וקצת שטוחים. מניחים אותם על משטח ישר, מצננים לגמרי, מקלפים אותם ומשאירים רק את החלק שמחובר לגבעול. מתבלים במלח ופלפל.
מטגנים את החצילים: טורפים בצלחת עמוקה את הביצים, עשבי התיבול, והתבלינים, וטובלים בה את החצילים משני הצדדים.  מכניסים לצלחת עמוקה נוספת את פירורי הפנקו ומצפים בהם את החצילים מכל כיוון, עד לכיסוי מלא.
יוצקים שמן למחבת עמוקה לגובה 3 ס"מ בערך, מחממים אותו לחום בינוני גבוה ומטגנים את החצילים בשני הצדדים עד שהציפוי פריך וזהוב.
מגישים: מסדרים בכלי הגשה גדולה את החצילים ואת המטבל, מזליפים על חילים סילאן ומגישים. ניתן לשמור את החציל עד ימיים במקרר בקופסא סגורה ולחמם אותו בתנור על חום בינוני, או על הפלאטה.

אין תגובות: