~~ פירות יבשים ממולאים בשר, ברוטב יין ~~


fruits secs farcis a la viande


הפירות היבשים למיניהם ממולאים ומתבשלים לאט לאט ברוטב עשיר, שהוא לא מתוק מדי וטעים טעים. הממולאים מתקבלים  עסיסיים ומלאי טעם. להגיש עם אורז או קוסקוס
~
מצרכים הקציצות
חצי קילו בשר טחון – אפשר כבש או תערובת משניהם
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
אופציה: מעט עלי נענע קצוצים, בנוסף
רבע כוס פירורי לחם
חמישים גרם צנוברים או אגוזים אחרים
בצל מגורד
ביצה
מלח - פלפל
רבע כפית אגוז מוסק



הרוטב

בצל קצוץ
כוס יין אדום יבש
חצי כוס מיץ תפוזים
רבע כפית קינמון
כפית ג'ינג'ר מגורד - מומלץ לא לוותר
מלח – פלפל

מכינים את המלית: לערבב / ללוש את על המצרכים ולתת לנוח כחצי שעה למיזוג הטעמים
ממלאים: משרים את הפירות חצי שעה במים פושרים, מסננים, פותחים את הפירות,  ואם צריך אז מורידים וממלאים בבשר טחון. אם נגמרו הפירות היבשים ונשאר עוד בשר טחון, יוצרים קציצות קטנות
פירות יבשים שאנחנו אוהבים: תאנים ושזיפים בעיקר אבל אפשר גם משמשים
מכינים את הסיר: מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נצבע לצבע עמוק מוסיפים את היין את המיץ ואת התיבול ומביאים לרתיחה מכניסים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כשעה על אש קטנה
~
עוד אופציה שאני אוהבת להכין, היא לבשל את הרוטב בכמות כפולה
בסיר רחב יחסית,
לשים בו חלקי עוף, יחד עם הממולאים הנ"ל. מבשלים
בידיוק באותה צורה, וכך מתקבל בסיר אחד גן מנת עוף
שכל אחד מקבל בצלחת וגם צלחת גדולה מרכזית עם מני
ממולאים שאני מקשטת עם כוסברה טרייה קצוצה


fruit sec farci a la viande
melanger et petrir et fair ereposer 30 minute:
1/2 kilo de vande hache, 1 oignons hache, 1/2 botte de persil hache, 1/4 de verre de chapelur, 1 oeuf, qq pignons ou autre graine, sel poibre et 1/4 de cac de canelle
remplir des prunox denoyote ou figues seche
~
faire brunir 1 oignon, rajouter 1 verre de vin rouge sec, 1/2 verre de jus d'orange 1 cac de gingembre frait, sel poivre et 1/4 cac de canelle.
porter a ebulition et rajouter les fruits. cuir a petit feu 1 petite heure.

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

האם משרים את הפירות היבשים במים או משתמשים כמו שהם?