מרק קובה דלעת
צילום: בועז לביא, סגנון : ענת לבל |
זהו מרק שחמותי תחי לימדה אותי להכין, הוא ניקרא "חמוּד חילוּ " הכוונה היא שטעמו חמוץ ומתוק גם יחד. תענוג של מרק.
כ- 6 מנות
למלית:
500 גרם בשר טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל גדול קלוף קצוץ דק
4 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
1 כפית גדושה תבלין בהרט
למעטפת:
3 כוסות סולת
1 כפית מלח
½ 1 כוסות מים
למרק:
1 בצל גדול קצוץ
¼ כוס שמן
4 גבעולי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
½ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
2 כפות סוכר
4 עגבניות קצוצות
1 כף רסק עגבניות
1 קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות קטנות
6 כוסות מים
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס צימוקים בהירים
עלים מ-4 גבעולי סלרי קצוצים
מכינים את המלית: מכניסים לקערה את כל הרכיבים, לשים עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים
כדורים בגודל אגוזי מלך.
מכינים את המעטפת: מכניסים לקערה בינונית את הסולת, המלח והמים ומאחדים, לשים כדקה
ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
מכינים את הקובות: ביד מעט רטובה קורצים פיסת בצק סולת בגודל אגוז מלך בערך, משטחים
אותה מעט על כף היד, שמים את כדור המלית במרכז ועוטפים אותו. מכינים כך את כל בצק
הסולת. שומרים במקרר או במקפיא עד לשימוש.
מכינים את המרק: מטגנים
בסיר גדול שמן ומוסיפים את הבצל ואת גבעולי הסלרי עד שהם רכים ומזהיבים, מוסיפים
את התבלינים ומערבבים אותם עם השמן, מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומטגנים
5 דקות, מוסיפים את הדלעת, מערבבים היטב, מוסיפים את המים ואת מיץ הלימון ומביאים
לרתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים על אש קטנה 10 דקות ומוסיפים את הקובות ואת
הצימוקים. מבשלים יחד עוד 30 דקות, מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ומבשלים 10 דקות
נוספות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה