~~ עוף צלוי בתנור עם דלעת ומשמשים ~~



עיצוב ענת לבל, סגנון בועז לביא
בשרי / קל מאוד להכנה
בכל סעודת חג אני מגישה את פרוסות הבשר המכובדות ולצידם, גם את הצלי המבושם הזה, המשלב מתיקות עדינה עם ניחוחות של יין ועשבי תיבול טריים, לילדים או למי שמחפש מנה קלה. זו הגרסה הרשמית. מניסיון, גם מי שחובב ה- "פרוסות" לא יכול לעמוד מול הצלי הזה, ומבקש "רק חתיכה קטנה, לטעום".


8-10 מנות

1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס חוץ בלסמי או 1/3 כוס יין אדום נוסף + 1 כף חומץ רגיל
1/3 כוס יין אדום יבש
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמן זית
2 מקלות קינמון
2 בצלים פרוסים
4 תרמילי הל
4 עלי דפנה
2 גבעולי רוזמרין
6 עלי מרווה קרועים
מלח ופלפל שחור
10 חלקי עוף (כרעיים או כל חלק שאוהבים)
1 קילו דלעת חתוכה לקוביות גדולות
20 משמשים מיובשים

מערבבים את כל המצרכים, מקפידים שהעופות והדלעת יצופו בכל המרכבים היטב ומסדרים את הכל בתבנית אפיה גדולה, מכסים ומשהים במקרר לפחות 12 שעות, ועד ליממה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים מעט את המרכיבים שבתבנית כדי שיצופו היטב, מחביאים את המשמשים מתחת לעופות (יש להם נטייה להישרף ראשונים לכן נשמור עליהם) ואופים בלי כיסוי למשך שעה וחצי בערך או עד שהעופות זהובים ומוכנים. מגישים לצד אורז, קוסקוס או תבשיל בורגול. שומרים במקרר עד 3 ימים, מחממים מכוסה בתנור או על הפלאטה.

תגובה 1:

מיכל אמר/ה...

נראה מדהים!! אם מחליפים את הדלעת בבטטה האופן הכנה אותו דבר? תודה רבה! שנה טובה!