תבשיל קרא וחומוס (סוריה)
פרווה
/ קל להכנה / זמן בישול כ שעתיים
"...שתקרע
רע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו""
צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל |
המתכון
הוכן לפי ההנחיות של ורד, אמא של תהילה סיטון, עורכת מגזין "טעימות".
ורד
הסבירה לי שכמו אמה, גם היא דוגלת בגישה שאין להכביד ולהאפיל את טעמם הטבעי של
המאכלים על ידי שימוש בתבלינים, ורק החומרים מצד עצמם מוציאים את הטעימים שלהם. בישול
ארוך על אש קטנה יפיקו ממצרכים פשוטים תבשיל מלאי טעם.
במתכון
יש צורך לקלף את גרגירי החומוס לשם כך ורד ממליצה לקחת חופן גרגירים (אחרי השריה),
לשים אותם במגבת, לגלגל את המגבת תוך כדי לחיצה קלה, כשפותחים את המגבת הקליפות
יוצאות מעצמם.
קרע
הוא סוג של דלעת הדומה לקישוא, בוחרים בקרע כמה שיותר קטנים, הם פחות סיביים.
מצרכים
2 קרא
3/4 כוס
גרגירי חומוס מושרים לילה שלם
1 בצל
קצוץ
1/4 כוס
שמן
מלח, פלפל שחור, טיפונת פפריקה
מכינים את החומוס: מוציאים את גרגירי החומוס מההשריה, מקלפים אותם
ומבשלים אותם במים עד לריכוך.
מכינים את הקרא: מקלפים את הקרא וחותכים אותה לקוביות בינוניות.
מחממים בסיר בינוני רחב את השמן, מטגנים את הקוביות עד לטיגון קל ומוציאים אותן.
מחממים בסיר בינוני רחב את השמן, מטגנים את הקוביות עד לטיגון קל ומוציאים אותן.
מבשלים: באותו סיר מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הקרע המטוגנת
וגרגירי החומוס המבושלים, מתבלים בטיפונת פפריקה, מלח ופלפל שחור, מוסיפים מים רק
לכיסוי, מכסים ומבשלים בערך שעה וחצי על אש קטנטנה, מדי פעם מסתכלים ואם צריך
מוסיפים עוד טיפה מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה