צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל |
באמת שלא חייב להיות מסובך כדי שיהיה טעים, עובדה!
מכינים את החיתוכיות האלה בשתי דקות - צ'יק צ'יק והכל לתנור.
מתקבלת כמות מכובדת של ריבועים בטעם נפלא של תמרים מתובלים, עם בצק פריך ושקדים קראנצים.
תיהנו!
חיתוכיות תמרים שקדים וסילאן
פרווה (או חלבי) / קל מאוד/ זמן הכנה 5 דקות, זמן אפיה 30 דקות
לתבנית בינונית בגודל 25*30 ס"מ
לבצק
2.5 כוסות (350 גרם) קמח רגיל
200 גרם חמאה (או מרגרינה) רכה מאוד אך לא נוזלית
2 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
למלית:
500 גרם ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחונה
200 גרם שקדים פרוסים
לזילוף:
1 כוס סילאן
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצפים תבנית בינונית בנייר אפיה.
מכניסים את כל המצרכים לקערה, מערבבים אותם עד לקבלת מרקם של בצק
ומשטיחים אותם לשכבה אחידה על התבנית. מערבבים את התבלינים עם מלית התמרים,
משטיחים את הכל על הבצק, מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים למשך 30 דקות או עד
שהבצק זהוב.
מוציאים את המגש מהתנור ויוצקים על כל השטח את הסילאן. חותכים
לריבועים אחרי צינון.
ניתן להקפיא
תגובה 1:
אפשר שמן במקום מרגרינה?
הוסף רשומת תגובה