~~ יצירות מתוקות: צבים בשחור לבן ~~




הנה הראשון מתוך סידרת היצירות המתוקות, יצירות שכיף להכין עם הילדים!
הצב מורכב מבצק עוגיות פשוט אחד שמחלקים אותו לשני חלקים שווים. חלק אחד נשאר לבן, בטעם עדין של וניל, ולחלק השני מוסיפים קקאו, דבר המקנה לבצק צבע וגם טעם.

ההכנה מאוד פשוטה, רק על כלל אחד חשוב להקפיד, לעבוד על בצק קר קר קר, ואם יש צורך עושים הפסקה בפעילות ומקררים. אסביר עוד עוד יותר טוב.

שלבי ההכנה פשוטים: מכינים בצק, מחלקים לשניים, צובעים חלק אחד, משטיחים את שני הבצקים ומקררים אותם.
מהבצק הלבן עושים עיגולים קטנים בגודל זית, בשביל הרגליים, ומקטע אחד מאורך עם שתי נקודות שחורות, שביל הצוור והראש. שומרים את הכל במקרר או במקפיא (יותר טוב)!
את הבצק השחור מרדדים, קורצים ממנו עיגולים, חורצים בו חריצים שתי וערב ושומרים במקפיא.

מדליקים את התנור ל- 180 מעלות, מסדרים נייר אפיה על תבנית אפיה גדול, ומרכיבים את החלקים. לתנור וזהו.


מצורף כאן המתכון של הבצק. התמונות יעזרו להבין את שלבי ההכנה.

בהצלחה!


מצרכים (אפשר להכין חצי כמות!! לא חייב ללכת ישר על קילו!)

 400 גרם חמאה או מרגרינה
1.5 סוכר
4  ביצים
שקית סוכר וניל
1 קילו קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות קקאו
~
הכנה
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה עם הסוכר והסוכר וניל, מערבבים עד לקבלת מיקרם קרמי, מוסיפים בהדרגה את הביצים, ממשיכים לערבל ומוספים את הקמח ומערבבים. 

לוקחים
חצי כמות מהבצק הלבן, משטיחים אותו, עוטפים בניילון ושומרים במקרר שעה.
בחצי השני מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב, משטיחים, עוטפים בניילון ושומרים במקרר לשעה. 


בתמונה האמצעית רואים את החלקים מסודרים אחד ליד השני והבית מונח מעל. כך אופים את זה, לא מצמידים ולא מדביקים, באפיה הכל מתחבר לבד

אין תגובות: