פלאן דה נאראנג'ה – רפרפת תפוזים ברוטב קראמל
צלם: בועז לביא, סגנון: ענת לבל |
חלבי / דרגת קושי
קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה כ- 15
דקות, זמן אפיה בערך 40 דקות
רפרפת נהדרת,
אוכלים אותה צוננת מאוד ונהנים מהשילוב שבין המתיקות של קרמל לבין הקרם החלק בעל
טעם העדין של פרי הדר. את הרפרפת אפשר
להכין די הרבה זמן מראש, למעשה ככל שהיא תשהה יותר במקרר (עד 4 ימים) כך שכבת
הקרמל שבתחתית תיהיה יותר נוזלית, זהובה
ומתוקה.
קרמל
125 מ"ל מים
200 גרם (1 כוס)
סוכר
רפרפת
250 מ"ל
שמנת מתוקה
250 מ"ל
חלב
100 מ"ל
מיץ תפוזים
גרודה מתפוז
50 גרם (1/4
כוס) סוכר
2 ביצים
3 חלמונים
6 תבניות חסינות חום בנפח
150 מ"ל או תבנית בקוטר 24 (לא
מתפרקת)
מכינים את הקרמל:
מכניסים לסיר קטן את המים והסוכר ומבשלים אותם יחד על אש בינונית עד
שהסוכר נמס, מערבבים פעם אחת וממשיכים לבשל עוד כ- 6 דקות או עד שהסירופ הופך
להיות בצבע אגוזי. בעזרת כף יוצקים מהקרמל לכל אחת מהתבניות, על התחתית, עובדים
מהר כדי שהקרמל לא יתקרר ויתמצק שוב בעודו בסיר. שומרים בצד.
מכינים את הרפרפת:
מחממים תנור ל-
160 מעלות, מכניסים תבנית גדולה, שתוכל להכיל את כל התבניות, לתוך התנור וממלאים
אותה בשכבה דקה של מים, כ- 2 ס"מ.
מכניסים לסיר
בינוני את השמנת, החלב, מיץ התפוזים וגרדת התפוז ומביאים לרתיחה.
מכניסים לקערה
בינונית את הביצים והחלמונים מטורפים אותם היטב.
יוצקים את
תערובת החלב החם על הביצים, בזרם דק, תוך כדי ערבוב.
יוצקים את
התערובת לתבנית (או לתבניות), על שכבת הקרמל הקשה.
מעבירים את
התבניות עם הרפרפת לתבנית הגדולה עם המים שבתנור, ומוסיפים לה מים, לפי הצורך, כדי
שהם יגיעו עד ל 3/4 גובה התבניות.
אופים כ- 40
דקות, או עד שסכין הננעץ במרכז הרפרפת יוצא נקי.
מוציאים את
התבניות מהתנור, נותנים להן להתקרר על השיש, מכסים אותן ושומרים במקרר לפחות לילה
שלם.
מגישים: מוציאים
את התבניות מהמקרר, מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ביסודיות, עד למטה ממש,
והופכים אותן על צלחת הגשה.
5 תגובות:
מרילין,זה נראה ממש טוב!!!
אפשר לאפות בתבניות סיליקון?
וכמה מנות יוצאות מהכמות הזו?
תודה ושבת שלום
האם אפשרי להכין את זה פרווה, במה אפשר להמיר את החלב והשמנת ובאיזה כמויות? תודה ליאורה
תודה
לגירסה פרווה נחליף את השמנת בריץ ואת החלב בחלב קוקוס (יש הכשר טוב השנה).
אפשר בסיליקון, אבל צריך להיזהר בזמן ההיפוך שלא ימעך
הוסף רשומת תגובה